x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

02 Mar 2006   •   00:00

Simularea testelor nationale


Elevii din clasa a VIII-a vor incepe azi simularea testelor nationale cu proba la Limba romana. Testarile vor continua in zilele de 3, 6 si 10 martie. Subiectele sunt asemanatoare celor de la examenul din vara, dar contin numai materia studiata pana la sfarsitul lunii februarie.

Avere - Consilierul lui Seres, cercetat


Ioan Stamin Purcaru, consilier pe probleme de minerit al ministrului Economiei si Comertului, este cercetat de politistii din Petrosani pentru fals si uz de fals, in legatura cu declaratia sa de avere din perioada 2003-2005. Acesta detinea functia de director general al Companiei Nationale a Huilei si apar multe divergente legate de bunurile pe care le detine in proprietate. (Mediafax).

RAFO-CAROM - Tender, azi din nou la Tribunal


Tribunalul Bucuresti va judeca astazi cererea procurorilor de arestare preventiva a omului de afaceri Ovidiu Tender. Potrivit Parchetului General, acesta ar fi incercat pe parcursul anchetarii sale sa influenteze unul dintre specialistii care intocmesc expertiza in cazul RAFO. Solicitarea procurorilor a fost amanata pana acum de doua ori. (Miruna Pasa)

Scurgeri informatii - MApN cunostea situatia din 2005


Cei doi ziaristi vranceni cercetati in dosarul scurgerilor de informatii militare intrasera in posesia unor date clasificate inca din toamna anului trecut, potrivit unei note informative a SRI existente in dosarul procurorilor de la Parchetul General. MApN stia inca de atunci de scaparile de informatii, informeaza Realitatea TV. Unul dintre invinuitii din dosar, Sebastian Oancea, corespondentul cotidianului Ziua, a fost audiat ieri la Parchet, in timp ce reprezentanti ai organizatiilor de media au protestat in fata institutiei acuzand abuzurile anchetatorilor.

Din 2007 - Port pescaresc la Midia Navodari


Incepand de anul viitor, Romania va avea primul sau port pescaresc ce va functiona pe o suprafata de 10 hectare in zona Midia Navodari, a anuntat ieri ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Amplasamentul va avea o deschidere la mare de 350-400 de metri si va deservi cele 16 nave de pescuit romanesti. Potrivit lui Flutur, in port se vor construi si mai multe hale, unde va functiona prima bursa de peste din Romania. Proiectul va fi finantat de UE.

Programul "Youth" - Rizea contesta suspendarea


Directorul general al Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor (ANSIT), Cristian Rizea, care a fost suspendat luni din functie, a declarat ieri ca va contesta in instanta ordinul emis la 27 februarie de presedintele Agentiei Nationale pentru Tineret (ANT), Karoly Borbely, prin care i se suspenda contractul individual de munca pe perioada cercetarilor efectuate de DNA. Rizea a afirmat ca programul "Youth" a fost blocat la 13 decembrie 2005, din cauza unor debite ale fostei agentii EUROTIN fata de Comisia Europeana. (Eugenia Mihalcea)

Casa regala - Domeniile din Prahova, gol alpin


Casa Regala nu poate primi inapoi hectarele de teren din judetul Prahova, solicitate anul trecut, intrucat autoritatile locale au constatat ca, din cele 11.790 de hectare, pe vechiul amplasament se regasesc doar 3.803 hectare de teren forestier, restul fiind gol alpin care, potrivit legii, se poate retroceda doar in limita a 50 de hectare. (Nina Marcu)

Cazul Patriciu - Anchetatori aparati de CSM


Inspectorii CSM au stabilit ca procurorii de la Parchetul General care au anchetat dosarele Iacobov si Petromidia indeplinesc conditiile de buna reputatie. Potrivit Consiliului, cei patru magistrati nu au incalcat legea sau cerintele profesiei.

Arad - Tir cu masini de lux, cazut in sant


Un autotrailer incarcat cu sapte autoturisme de lux, care circula pe DN 7 Arad - Deva, s-a rasturnat intr-un sant de pe marginea drumului. Soferul a declarat agentilor de circulatie ca masina a derapat din cauza zapezii de pe carosabil si nu a mai putut sa o redreseze. Din cauza accidentului, masinile de lux aflate pe platforma autotrailerului si care valoreaza aproximativ 300.000 de euro au suferit avarii serioase. Incarcatura era asigurata pentru acest tip de accidente. (Andrei Ando)

Ghinion - Politist intrat la apa


Un lucrator la Politia Cobadin a cazut cu masina in canalul Dunare - Marea Neagra, ieri-dimineata, in apropierea localitatii Cernavoda, din judetul Constanta, pentru ca nu a adaptat viteza autovehiculului la conditiile de drum si a derapat. Accidentul s-a petrecut in jurul orei 6:30, in timp ce soferul se deplasa cu un autoturism, pe DN 22C, Fetesti - Constanta. Din cauza poleiului, Anghel Virgil Balan, lucrator al Politiei Cobadin, din judetul Constanta, a pierdut controlul directiei masinii si s-a rasturnat in canal.

Turda - Consilier mort dupa o sedinta a CL


Un preot unitarian in varsta de 34 de ani, consilier local al UDMR in Turda, a murit marti, dupa ce a iesit din sedinta forului din care facea parte. Potrivit unui coleg de-al sau, Kiss Laszlo ar fi avut un conflict cu un consilier de la PRM pe tema infiintarii in Turda a unei scoli cu predare in limba maghiara. La aproape o ora de la parasirea salii de sedinta consilierul a decedat, acasa, in urma unui infarct. Colegii de partid ai lui Kiss Laszlo au cerut ca reprezentantul PRM in CL Turda sa fie adus in fata Comisiei de Disciplina. (Larisa Neagoe)

Valea Oltului - Ministrul Dobre a ratat deblocarea


Circulatia pe Valea Oltului, in zona comunei valcene Caineni, a fost reluata pe doua benzi, incepand de ieri. Amanata cu o zi, deschiderea oficiala a circulatiei a avut loc fara nici un fel de festivitate, deoarece ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre (foto), a ajuns la Caineni mai tarziu, in jurul orei 12. Ministrul a petrecut circa o jumatate de ora pe Valea Oltului, timp in care a parcurs traseul, a inspectat lucrarile la calea ferata si la varianta ocolitoare. Deocamdata, pe DN7, in zona Caineni, se mentine restrictia de viteza de 30 km/ora. (Octavian Herta)


Martisoare si flori pentru soferite


Politistii din cadrul Brigazii de Politie Rutiera a Municipiului Bucuresti au oferit, cu ocazia zilei de 1 Martie, flori si martisoare partenerelor de trafic. La intrarea in parcul "Alexandru Ioan Cuza" din Capitala, politistii de proximitate din cadrul Sectiei 12 au oferit doamnelor flori, martisoare si pliante cu specificul institutiei. (Radu Crivat)
×
Subiecte în articol: observator