x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

27 Feb 2006   •   00:00
Observator - Romania in 5 minute

"Iris Maxima", pe Litoral

Casa de Cultura Constanta a gazduit sambata seara un concert extraordinar sustinut de formatia Iris. Solistul trupei, Cristi Minculescu, s-a declarat incantat de caldura cu care au fost primiti toti de catre publicul constantean, care la final i-au scandat minute bune numele. Piesele de rezistenta au fost cele de pe albumul "Iris Maxima". (E.S.)

Nu s-a dat potul cel mare

Numerele extrase aseara la Loto "6/49" sunt 43, 25, 49, 32, 18, 33, insa potul cel mare, de un milion de euro n-a fost adjudecat . Numarul de la Noroc a fost 8063754. La categoria a II-a sunt 17 castigatori, a cate 19.946,61 RON, iar la a III-a 829 de premii in valoare de 613,55 RON.

Accident - Tren deraiat, pericol de incendiu

Un tren de marfa care transporta ingrasaminte chimice a deraiat, ieri dupa-amiaza, intre Sighisoara si Brasov, in dreptul localitatii brasovene Ormenis, provocad masive distrugeri ale caii ferate, care au dus la intarzieri ale tuturor trenurilor ce se indreptau dinspre Transilvania spre Bucuresti. Accidentul a avut loc dupa ce o osie a unuia dintre vagoane a cedat. Pompierii brasoveni au actionat pentru a evita pericolul producerii unui incendiu de mari proportii.

Spaima pe Imparat Traian

Tencuiala cazuta pe un regulator de gaz metan a produs o adevarata isterie ieri-dimineata printre locatarii unui bloc de pe Strada Imparat Traian din Botosani. A fost alertata Ambulanta si Pompierii. Din fericire, pana la urma totul s-a dovedit a fi o alarma falsa. (Razvan Constantin)

Noutate medicala - Certificate securizate

Certificatele medicale si biletele de trimitere la analize vor fi tiparite pe hartie securizata. Compania Nationala Imprimeria Nationala (CNIN) va incheia in aceste zile cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate un contract privind tiparirea pe hartie securizata a certificatelor medicale si a biletele de trimitere la analize medicale, a declarat Dan Docan, directorul general al CNIN, cu ocazia Forumului zonal "Imprima legea". El a mai spus ca masura a fost luata ca urmare a reusitei sistemului practicat in cazul formularelor de prescriptie medicala. (Daniela Ivan)

Beclean - Retinuti pentru trafic de persoane

Opt dintre capii lumii interlope din orasul Beclean, judetul Bistrita-Nasaud, au fost retinuti pentru trafic de persoane in scopul prostitutiei, iar o a noua persoana este data in urmarire generala. Cei opt au racolat si transportat in Spania, in ultimii patru ani, 19 tinere din judet, dintre care patru erau minore. Deocamdata nu se cunosc sumele pe care acestia le-au obtinut de pe urma lor, dar fiecare poseda masini de lux si apartamente ultramoderne.

Arest? - Ovidiu Tender, azi la Tribunal

Tribunalul Bucuresti va decide astazi modul in care va fi cercetat in continuare omul de afaceri Ovidiu Tender: liber sau incarcerat. Parchetul General sustine ca este necesara arestarea preventiva a inculpatului pentru 30 de zile, deoarece acesta ar fi incercat sa-l influenteze si sa-l "cumpere", prin interpusi, pe unul dintre specialistii care efectueaza expertiza in cauza legata de societatea CAROM Onesti. (Miruna Pasa)

Bistroe - Tacere ucraineana

Ministerul roman de Externe a solicitat explicatii Ambasadei Ucrainei la Bucuresti, legate de ultimele informatii aparute in presa moldoveana si ucraineana, referitoare la alocarea de catre Ministerul Transporturilor de la Kiev a sumei de 18 milioane de dolari pentru continuarea constructiei canalului Bistroe. Cosmin Dinescu, secretar de stat in Ministerul de Externe, a declarat ca pana acum nu s-a transmis nici o confirmare, dar nici o infirmare si ca se asteapta in continuare raspunsul.

Mehedinti - Zece localitati au ramas izolate

Iarna a scos din nou coltii, mai ales in vestul si nordul tarii. In Bistrita Nasaud, localnicii sunt ingrijorati din cauza podului de gheata care s-a format pe raul Somesul Mare. Autoritatile spun ca nu este nevoie sa intervina, pentru ca sloiurile se vor topi. Situatia cea mai grava se inregistreaza insa in judetul Mehedinti, unde 10 localitati sunt izolate, iar DN 57 este blocat din cauza unei alunecari de teren.

Depresie - Tragedie la Codlea

Ramona Bihaci, in varsta de 22 de ani, institutionalizata la Centrul de Plasament "Albina" din Codlea, a incetat din viata sambata dupa ce s-a aruncat in gol de la etajul III al cladirii. Fata a fost internata in septembrie 2000 si suferea de tulburari de comportament, fugind de cateva ori de la centru. Incercarile angajatilor de a o reintegra in familie s-au lovit de refuzul categoric al mamei si bunicii tinerei.

Informatii militare - Alt ziarist audiat

Marius Grigorescu, cores-pondentul de Vrancea al postului Realitatea TV, a fost audiat sambata de anchetatorii DIICOT, secondati de procurorii militari. La fel ca si Ovidiu Ohanesian, Grigorescu s-a prezentat la Parchet cu calculatorul pe care isi stoca informatiile. Se pare ca toti corespondentii din Vrancea ai mass-media centrale vor fi audiati in acest caz. (Violeta Fotache)

Crima - Moarte violenta sub Tampa

Un barbat din Brasov, Gheorghe R. (37 de ani), a fost gasit mort in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce a fost lovit violent de trei barbati alaturi de care consumase bauturi alcoolice, agresorii fiind retinuti de procurorii brasoveni sub acuzatia de omor calificat, informeaza IGP. Primele cercetari au indicat ca moartea a fost violenta, fiind provocata de numeroase lovituri la cap, produse posibil cu un topor.

Basescu - Contractul Petrom va fi publicat

Presedintele Traian Basescu a afirmat ieri, la TVR, ca se va tine de cuvant si va face public contractul Petrom. "El se afla la mine, exista acordul ambelor parti pentru desecretizarea lui si va fi facut public", a aratat ieri. Totodata, Basescu a anuntat ca va avea o discutie cu Guvernul in zilele urmatoare in legatura cu modul de utilizare a banilor publici. "Trebuie sa iesim din pericolul de a ne juca cu banul public", a avertizat presedintele. (O.S.)

Schimbari la TVR - Prelipceanu ii ia locul Danei Razboiu

Dupa sase ani petrecuti la pupitrul stirilor, de la 13 martie Dana Razboiu ii va preda stafeta Jurnalului TVR lui Cosmin Prelipceanu. Ea va fi gazda unei emisiuni saptamanale dedicata vedetelor feminine ale TVR, precum Sanda Taranu, Delia Budeanu, Cristiana Bota, Cornelia Radulescu, Silvia Ciurescu etc. Acestea vor povesti cum se facea televiziune inainte, dar si ce se mai regaseste din stilul adoptat de ele in stilul vedetelor din zilele noastre. (Cristina Ologeanu)

Acuzatii - Csibi Istvan, dosar fabricat

Avocatul lui Csibi Istvan, Lucia Furtuna, a declarat ieri ca dosarul de dare de mita si constituire de grup infractional in care este judecat omul de afaceri a fost "fabricat" sub presiunea grupurilor de interese aflate sub protectia UDMR. Aceasta sustine ca in mai multe randuri UDMR ar fi incercat sa-l inregimenteze politic pe Csibi Istvan, ultima data fiind chiar in 2003, cu un an inainte ca omul de afaceri sa ajunga dupa gratii. (Mediafax)
×
Subiecte în articol: observator