x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in cinci minute

Observator - Romania in cinci minute

16 Oct 2006   •   00:00

15:26 CROS

CAMPANIE. Zeci de bucuresteni de toate varstele au alergat in parcul Herastrau, cu ocazia crosului "Independent de Diabet".
MOBILIzARE. Autoritatile au anuntat ca peste 1.300 de jandarmi vor asigura ordinea publica la meciul Steaua Bucuresti - Real Madrid.

15:31 RECOMANDARE

FONDUL PROPRIETATEA. Premierul Tariceanu a recomandat grabirea procesului de listare pe bursa a companiilor din portofoliul fondului Proprietatea. El spune ca listarea este amanata de intarzierea acestor companii in a initia propriile proceduri de admitere la tranzactionare pe BVB.
FLAGRANT. Un tanar de 22 de ani care venea din Spania a fost prins de politistii antidrog la Pitesti, avand asupra sa 350 de grame de cocaina. Marfa era ascunsa in patru baghete de paine. O data cu tanarul a fost prins si soferul masinii care il transporta, dar acesta a spus ca este doar taximetrist.

ARAD. Peste o suta de admiratori ai Regelui Mihai s-au adunat ieri in curtea castelului de la Savarsin pentru a-i ura acestuia "La multi ani" in preajma zilei sale de nastere. Printre alte daruri, Mihai I a primit si o copie a coroanei din otel purtate de regii Romaniei. Fostul suveran implineste 85 de ani la 25 octombrie.

CONSTANTA - Accident provocat de un boxer

Doua persoane au murit in urma unui accident de circulatie care s-a produs ieri in judetul Constanta in dreptul localitatii Ovidiu, in care a fost implicat si boxerul Ionut Gheorghe, medaliat olimpic. Sportivul se afla la volanul masinii sale, un BMW, cand a pierdut controlul si a intrat pe contrasens, izbind o Dacie. Gheorghe si pasagerii din masina sa au fost raniti usor, dar cei din masina care circula regulamentar au avut leziuni grave. Doua dintre victime, intre care si o fetita de 12 ani, au murit la spital. (E.S.)

JIU - Magistrat atacat cu o baioneta

Un barbat de 41 de ani a fost arestat preventiv dupa ce a incercat sa jefuiasca un magistrat. Incidentul s-a petrecut sambata in Defileul Jiului, cand barbatul facea autostopul si s-a urcat in masina judecatoarei Irina Valceanu de la Tribunalul Bucuresti. El a scos o baioneta, insa magistratul a oprit masina si a cerut ajutorul celorlalti soferi. Agresorul a fost retinut de o echipa a Detasamentului pentru Interventie Rapida care fusese mobilizata in zona in vederea meciului de fotbal dintre Pandurii Targu-Jiu si Jiul Petrosani.

PROPUNERE PC - Cartier pentru pensionarii evacuati

Deputatul PC Nicolae Popa face apel catre edilul-sef al Capitalei, Adriean Videanu si catre primarii de sector pentru construirea unui cartier special pentru pensionarii care risca sa fie evacuati din casele nationalizate. Conservatorii cer stoparea oricaror evacuari a familiilor varstnice din locuintele supuse retrocedarilor pana la identificarea unor solutii amiabile si rezonabile pentru ambele parti. Una dintre variantele propuse de PC se refera la emiterea unei ordonante presedentiale pentru stoparea temporara a evacuarilor.

ACCIDENT RUTIER - Boxerul Ionut Gheorghe, ranit

Campionul olimpic la box Ionut Gheorghe a fost implicat intr-un accident de circulatie petrecut pe DN 2A in localitatea constanteana Ovidiu. Masina sportivului de 22 de ani a intrat pe contrasens din cauza unei defectiuni tehnice si a intrat intr-o masina care venea din sens opus. Boxerul a scapat cu rani usoare, dar o alta femeie implicata in accident a ajuns in coma la spital. (Emilia Sava)

GIURGIU - Mall pe locul unei biserici

Piata Tineretului din Giurgiu, de unde mii de locuitori ai celui mai mare cartier de blocuri din oras isi faceau aprovizionarea, a fost pusa la pamant de buldozere in urma unei decizii a municipalitatii de a construi un mall in acest perimetru. Oamenii, majoritatea someri sau pensionari, sunt nemultumiti ca nu au fost consultati asa cum prevede legea. Proiectul Primariei ignora si faptul ca terenul cu pricina a fost atribuit timp de cativa ani Arhiepiscopiei Bucurestilor pentru constructia unei catedrale inchinate lui Constantin Brancoveanu si fiilor sai. De altfel, crucea care marcheaza locul si care a fost sfintita de Patriarhul Teoctist este singura constructie din piata care nu a fost inca demolata de muncitori. (Vasile Arcanu)

BIHOR - "Cetatean de onoare" cu scandal

Vasile Blaga, ministrul de Interne, a avut un sfarsit de saptamana incarcat. Prezent pe meleagurile natale bihorene, Blaga a primit sambata "Cheia orasului Stei" din mana colegului sau de partid, primarul PD, Ioan Lucaciu. Ieri, atat secretarul general al PD, cat si deputatul PNL de Bihor, Cornel Popa, au primit distinctia de "Cetatean de onoare". Titlurile au iscat insa vii dispute in Consiliul Local Stei, pe marginea sprijinului in rezolvarea problemelor orasului acordat de cei doi politicieni. (Teodora Ivan)

CONFERINTA - BNR ia pulsul politicii monetare

Intrarile de capital si volatilitatea cursurilor de schimb au fost temele principale ale dezbaterilor la conferinta internationala "Fluxurile de capital; provocari pentru politica monetara si stabilitatea financiara", organizata de Banca Nationala a Romaniei la Sinaia, intre 12 si 14 octombrie. Discutiile s-au purtat pe marginea experientelor statelor care s-au confruntat cu influxuri de capital si cu volatilitatea cursurilor de schimb, dupa liberalizarea conturilor de capital de catre bancile centrale. (I.O.P.)

NOI ADEZIUNI - AP Brasov a trecut la PC

Organizatia judeteana a Partidului Actiunea Populara Brasov s-a inscris in acest sfarsit de saptamana in Partidul Conservator, a anuntat ieri senatorul conservator Sabin Cutas. Cele 35 de organizatii locale, insumand peste 1.000 de membri, sunt formate in majoritate de tineri si oameni de afaceri, dar si din notari de succes precum Marin Ion, vicepresedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania. Fostul lider AP Vasile Lazarescu a declarat ca este incantat de tanara echipa a PC si de proiectele sale. (G. Antoniu)

LANSARE - Televiziune pentru gameri

Fanii jocurilor video au de azi un post de televiziune care va emite numai pe internet: www.arenatv.ro. Programul ArenaTv va contine emisiuni precum GameShake (prezentari de jocuri), OFF (discutii despre jocuri vechi) sau Arena Versus (emisiune interactiva in care jucatorii vor comenta doua dintre jocurile preferate puse fata in fata). Emisia va incepe la ora 19:00. (Alexandru Radescu)

BOTOSANI - Toxiinfectie la Penitenciar

Sapte detinuti din cadrul Penitenciarului cu regim de maxima siguranta Botosani au ajuns la sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean "Mavromati" dupa ce au mancat din conservele primite de la rude. Un medic al Autoritatii Nationale a Penitenciarelor a fost trimis la Botosani pentru o ancheta epidemiologica. (Razvan Constantin)

REPARATII - Bulevardul 1 Decembrie, inchis

Din cauza lucrarilor, soferii vor fi nevoiti, de astazi, sa ocoleasca Bulevardul 1 Decembrie 1918. Traseul liniilor 101 si 311 spre FAUR Poarta 4 va fi deviat de la intersectia Bulevardului Nicolae Grigorescu cu Liviu Rebreanu, prin Liviu Rebreanu si 1 Decembrie 1918. Linia 619 va functiona pe sensul spre FAUR Poarta 4 modificat de la intersectia Strada Trapezului cu 1 Decembrie 1918, prin Theodor Pallady, Nicolae Grigorescu, Liviu Rebreanu, 1 Decembrie 1918. Autobuzele vor opri in noile statii de pe Theodor Pallady, pe Nicolae Grigorescu si pe Liviu Rebreanu.

×
Subiecte în articol: observator