x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in cinci minute

Observator - Romania in cinci minute

12 Oct 2006   •   00:00

13:48 COSTURI

ONRC. Tarifele pentru accesarea de informatii privind datele inregistrate la Registrul Comertului, prin serviciul online, se vor diminua cu 50%.
BUZAU. Bibliotecarii au iesit in strada, in cadrul campaniei "Prin lectura la cultura", pentru a invita trecatorii sa nu abandoneze lectura.

13:53 RESTRICTIONARE

VASLUI. Magistratii au audiat ieri cinci maicute de la Manastirea "Sfanta Treime" din Tanacu, judetul Vaslui, in cazul mortii Irinei Cornici, toate sustinand ca intentia preotului Petru Corogeanu si a maicilor care au legat-o pe tanara a fost de a o vindeca.
MEHEDINTI. Patru tineri au fost prinsi in timp ce taiau arbori din padurea din localitatea Eselnita. Jandarmii i-au surprins pe barbati in timp ce se pregateau sa incarce caruta cu "marfa". Celor patru li s-au intocmit acte premergatoare de constatare a infractiunilor de taiere si furt.

DEVA. Aproape 60 de elevi au fost scosi din baruri, in numai doua ore, in timpul unei razii efectuate de Politia de Proximitate in zona liceelor din localitate. Actiunea a vizat combaterea abandonului scolar si a absenteismului in scoli. Astfel de actiuni vor continua in perioada urmatoare.

PREMIERA - Bijuterii de mii de euro la Opera

Melomanii sunt asteptati duminica, de la ora 17:15, la premiera operei Manon Lescaut, de Giacomo Puccini, spectacol ce va fi prezentat la Opera Nationala Bucuresti cu ocazia deschiderii noii stagiuni. Interesant este ca artistii vor purta pe scena, drept acccesorii, bijuterii foarte scumpe, de mii de euro, de la Micri Gold, firma ce s-a ocupat de sponsorizarea spectacolului. La reprezentatia de duminica intrarea este gratuita. (S.E.)

GLUMA PROASTA - Jurnalistul clujean ramane in arest

Autoritatile ruse au prelungit cu 30 de zile mandatul emis pe numele jurnalistului clujean Walter Ghidibaca, arestat la Moscova pentru o gluma proasta, legata de o bomba. Autoritatile ruse ar fi luat in calcul judecarea in libertate a jurnalistului, insa au stabilit o cautiune de 20.000 de dolari. Neavand banii, Ghidibaca asteapta ca procurorii rusi sa-l trimita in judecata in stare de arest. De starea clujeanului s-a interesat doar un consul al Ambasadei Romaniei la Moscova.

INCIDENT / Romani - martori la un masacru

Doi alpinisti romani - Sergiu Matei si Alex Gavan - au fost martori la un atac al soldatilor chinezi asupra unor refugiati tibetani, intr-o tabara din Himalaya, anunta postul Realitatea TV. Atacul s-a soldat cu cel putin un mort. Romanii au dat amanunte despre atac pe site-ul http://www.mounteverest.net/. Refugiatii mergeau din Tibet in India, la Dharamsala, locul in care traieste Dalai Lama. Ambasada Chinei la Bucuresti neaga incidentul.

BUCURESTI - Deputatul Grosaru, "ars" de 6.000 RON

Persoane necunoscute au furat marti seara din camera unui hotel din centrul Capitalei, unde era cazat deputatul Mircea Grosaru, bijuterii in valoare de aproximativ sase mii de lei, informeaza surse din Politie. Deputatul a anuntat furtul bijuteriilor la Sectia 3 Politie. El a declarat ca de pe o masuta din camera in care era cazat a disparut o borseta in care erau cercei, lantisoare si bratari din aur, precum si perle albe. Conform politistilor, hotul, ramas pentru moment neidentificat, a intrat in camera deputatului folosind chei potrivite.

BUCURIE - Ploiesteanul rapit este asteptat acasa

Emil Neagu, romanul rapit in Nigeria, s-ar putea intoarce in Romania in cel mai scurt timp, a declarat Mircea Laba, presedintele firmei angajatoare, SC Petroconsult Ploiesti. Se pare ca negocierile, la care a fost prezent si ambasadorul Romaniei in Nigeria, au avansat si rapitorii sunt gata sa elibereze toate victimele. Inca nu se stie ce suma s-a negociat, dar este cert ca ploiesteanul se va intoarce acasa nevatamat. Familia lui Neagu a fost deja anuntata de intoarcerea acestuia. (Nina Marcu)

FARMACII - Nu avem vaccin antigripal

Campania de vaccinare antigripala este in intarziere, desi ministrul Nicolaescu promitea inceperea acesteia la mijlocul lunii octombrie. La ora actuala, in farmacii nu exista nici un vaccin si, potrivit importatorilor si distribuitorilor, nici nu se va gasi mai devreme de noiembrie. Medicii avertizeaza ca vaccinarea impotriva gripei trebuie finalizata pana la sfarsitul anului, pentru a reduce pericolul epidemiei de gripa. Se estimeaza un varf al imbolnavirilor in primele luni ale anului viitor. (Magda Marincovici)

PARLAMENT - Elevi si studenti vor imita alesii

150 de studenti, elevi si masteranzi din toata tara vor simula la sfarsitul lunii viitoare "Parlamentul Romaniei". Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat ieri un proiect propus de Asociatia Pro Democratia (APD), conform caruia intre 24 si 26 noiembrie tinerii vor simula lucrari in grupuri parlamentare, comisii si plen. Studentii si elevii care vor sa participe la acest proiect se pot inscrie pe site-ul Clubului APD. (Dana Piciu)

DOSAR REDESCHIS - Giovanni Becali, anchetat

Dupa ce a intrat intr-un con de umbra in ultima vreme, Giovanni Becali revine in atentia opiniei publice. Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis contestatia afaceristului Constantin Anton si au dispus redeschiderea dosarului in care fostul presedinte al Clubului Dinamo, Giovanni Becali, este acuzat de talharie si santaj. Anton a reclamat la Politie si Parchet ca Giovanni Becali l-ar fi jefuit de 41.000 de dolari, 14.200 de euro si 80 de milioane de lei. Initial, dosarul penal a fost inchis de Parchetul Buftea cu neinceperea urmaririi penale. (Violeta Fotache)

AVRAM FILIPAS - Disparitie regretata

Magistratii din Ministerul Public isi exprima adanca durere pentru prematura disparitie a profesorului universitar dr. Avram Filipas, cadru didactic al Facultatii de Drept - Universitatea Bucuresti, rector al Universitatii Titu Maiorescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, om de aleasa tinuta morala, verticalitate si integritate, un profesor si dascal desavarsit. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Sincere condoleante familiei!

×
Subiecte în articol: observator