x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in cinci minute

Observator - Romania in cinci minute

03 Aug 2006   •   00:00

15:07 ACCIDENT

CONSTANTA. O turista de 35 de ani din Germania a murit dupa ce a fost lovita de o piesa metalica ce a cazut dintr-un camion pe DN 2A.

CERNAVODA. Un remorcher s-a scufundat aproape in totalitate in Dunare, in apropiere de localitatea Cernavoda.

15:12 ALARMA FALSA

PLOIESTI. Politistii au controlat penitenciarul, dupa ce un detinut a apelat 112, anuntand ca in penitenciar a fost amplasata o bomba.

RATACIT. Un barbat de 76 de ani, ratacit marti dupa-amiaza pe Tampa, a fost gasit, dupa zeci de ore de cautari, de salvamontisti. (R.T.)

INVESTITIE. Autoritatile locale din Sectorul 2 al Capitalei au inceput ieri lucrarile de reabilitare termica si de mansardare a doua foste camine de nefamilisti de la periferia orasului. Primarul Neculai Ontanu a declarat ca proiectul imobiliar va transforma zona Lunca Florilor intr-un "ghetou cochet". Autoritatea locala va investi 44,5 miliarde de lei vechi pentru realizarea acestui proiect.

FUGA LUI HAYSSAM - Macovei descopera ce se stia

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a prezentat ieri in sedinta de Guvern concluziile anchetei in cazul Omar Hayssam. Astfel, adeverinta medicala pe baza careia Hayssam a fost eliberat nu a fost intocmita in dublu exemplar, nu a fost inregistrata, nu a fost avizata de conducerea penitenciarului, nu poarta stampila penitenciarului, ci numai parafa medicului. Ea nu a fost transmisa de penitenciar catre instanta de judecata, astfel incat nu poate fi considerata ca un inscris provenind de la Penitenciarul Rahova. (Florina Zainescu)

VAMA VECHE - A ars Mitocanu’

Celebra carciuma "Lyana" din Vama Veche, mai cunoscuta sub denumirea "La Mitocanu’", a ars ieri dupa-amiaza, in jurul orei 18:00. Turistii cazati la etajul al doilea al restaurantului au ramas fara bagajele cu care au venit la mare, fiind surprinsi de incendiu pe plaja. Pompierii au sosit dupa o jumatate de ora, cauzele declansarii incendiului ramanand inca un mister. (Sidonia Silian)

ACADEMIA DE POLITIE - Picati dintr-o greseala

Mai multi candidati la admiterea la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Capitala au facut un memoriu catre universitate, nemultumiti de faptul ca la examenul de la Istorie au existat intrebari care nu figurau in materia recomandata pentru concurs. Mai exact, pe site-ul Academiei era precizat ca "este recomandat unul dintre urmatoarele manuale (...) din materia carora...". Aceasta greseala de exprimare i-a facut pe tineri sa studieze un singur manual din cele patru. Conducerea Academiei a raspuns ca programa pentru examen a fost alcatuita pe baza tuturor celor patru manuale. (E.M.)

DECIZIE - Predoi a fost dat afara

Gabriel Predoi, directorul general al Directiei Generale Sanitar-Veterinare, va fi eliberat din functie la 26 august, fiind acum in perioada de preaviz. Decizia este motivata de calificativul obtinut la evaluarea performantelor profesionale pentru anul 2005. Predoi a fost unul dintre capii luptei antiaviare. Calificativul a fost dat de Comisia pentru evaluarea performantelor profesionale individuale ale Inaltilor Functionari Publici. (Florina Zainescu)

LOCUINTE - Asigurarea anuala obligatorie, sub 20 €

Proprietarii de locuinte vor plati intre 10 si 20 de euro pe an pentru asigurarea obligatorie a case-lor. La o prima de 10 euro, valoarea asigurata este de 10.000 de euro, iar prima de 20 de euro corespunde unei valori de asigurare de 20.000 de euro. Autoritatile au modificat proiectul legislativ privind asigurarea obligatorie a locuintelor.

ALINIERE - Codul Muncii european

Concedierile colective, contractul individual de munca si remunerarea salariatilor se vor face dupa proceduri aliniate la legislatia comunitara, dupa ce Codul Muncii va suferi modificari. Dupa intrarea in vigoare a noului Cod, durata de munca va putea fi stabilita intre angajat si angajator. (E.M.)

CAZUL ROMPETROL - Final de ancheta amanat a doua oara

Procurorii Parchetului General nu au putut nici ieri sa-i prezinte lui Dinu Patriciu materialul de urmarire penala in cazurile "Bursa" si "creanta Libia", deoarece avocatii omului de afaceri au invocat nefinalizarea anchetei. Raspunsul la aceasta exceptie va fi dat maine, cand i se va comunica lui Patriciu daca se continua sau nu procedura prezentarii materialului. (Miruna Pasa)

VATRA DORNEI - Sarbatoare pe munte

De maine si pana duminica are loc Dorna Xtrem, primul festival cu specific de aventura din Romania. Evenimentul va fi gazduit de Vatra Dornei si se va desfasura pe Varful Dealu Negru. Cea mai atragatoare actiune a festivalului, Cupa Seat de Ciclism Montan DownHill Individual, va avea ca mare premiu o bicicleta in valoare de 3.000 de euro, marca Seat Cupra. In program mai sunt incluse partide de echitatie, Paint Ball, ATV Offroad si Rafting pe Bistrita.

CANICULA - Ambulanta, tot mai solicitata

Lipotimii, pusee de hipertensiune si crize hipoglicemice. Un numar foarte mare de solicitari pentru astfel de afectiuni s-a inregistrat la Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB) in ultimele 24 de ore. Dr. Georgeta Militaru, medic coordonator la SAMB, semnaleaza ca o consecinta a caldurii este si numarul mare de afectiuni cardiovasculare. In cursul zilei de ieri, o femeie in varsta de 40 de ani s-a sinucis si un barbat de 78 de ani a decedat in urma unui stop cardiorespirator.

VALCEA - Primarul Gutau, eliberat la tribunal

Tribunalul Valcea a dispus ieri eliberarea din arest a primarului orasului Ramnicu-Valcea, Mircia Gutau, dar a considerat ca viceprimarul Nicolae Dicu trebuie judecat in stare de arest in acelasi dosar de coruptie. Procurorii anticoruptie au anuntat ca vor face recurs la Curtea de Apel Pitesti. Pana la judecarea contestatiei, ambii edili vor ramane dupa gratii. (A. Chivu, O. Herta)

ALBA-IULIA / Fonduri ONU pentru castrul roman

Vestigiile castrului roman aflat in incinta Cetatii din Alba-Iulia, ce dateaza din anul 104, va fi restaurat si pus in valoare in acest an printr-un proiect finantat de Administratia locala si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare. Potrivit primarului Mircea Hava, administratia locala a finalizat procedura de selectie de oferte privind realizarea lucrarilor de restaurare. (Lucian Dobrater)

CONSILIER - Ionel Mantog revine la SNLO

Fostul secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului, Ionel Mantog, s-a intors in institutia care l-a propulsat in functia de demnitar. Dupa ce i s-a cerut demisia din conducerea ministerului ca urmare a dosarelor penale pe care le are la DNA, Ionel Mantog si-a cautat un loc de munca. Prietenul sau, Daniel Burlan, recent numit in functia de director general al Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, i-a oferit fostului secretar de stat postul de consilier personal. Mantog s-a intors astfel in unitatea care i-a construit o vila si statutul de stramutat de lux. (Gabriela Mladin)
×
Subiecte în articol: observator