x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in cinci minute

Observator - Romania in cinci minute

21 Iul 2006   •   00:00

12:25 INCIDENT

FOC. Un batran din Bucuresti a murit in incendiul care i-a cuprins apartamentul, flacarile izbucnind de la o tigara aprinsa.

GIURGIU. Doua cartiere din municipiu au ramas fara energie electrica mai mult de o ora din cauza unor defectiuni la o statie de alimentare.

12:30 ASISTENTA

APEL. Autoritatea Navala Romana s-a autosesizat in cazul a patru marinari romani aflati la bordul unei nave sub pavilion britanic, care au cerut ajutorul autoritatilor pentru ca nu si-au mai primit de luna trecuta salariile si nu mai au hrana. Cei patru se afla in Portul Grangemouth.

MISIUNE. 222 de cetateni romani din Liban au ajuns in Siria, urmand sa plece spre Bucuresti cu trei aeronave. Alte trei persoane au fost trimise cu o nava spre Larnaca, iar ambasada romana la Beirut a primit insarcinarea sa recupereze trei copii care nu au ajuns la timp sa fie imbarcati spre Bucuresti.

ZIUA AVIATIEI. Sarbatoarea Sfantului Ilie de ieri a fost prilej pentru pasionatii de zbor din intreaga tara sa celebreze Ziua Aviatiei. Sute de militari, veterani de razboi si reprezentanti ai MApN au participat la manifestarile organizate cu aceasta ocazie. Evenimentul a avut o semnificatie aparte, fiindca anul acesta este si centenarul Traian Vuia, a spus Teodor Atanasiu.

PARCUL BORDEI - Sanctiuni pentru avizul de constructie

Componenta Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice va fi modificata de ministrul Culturii din cauza avizului dat de acest for omului de afaceri Costica Costanda pentru a construi un cartier de locuinte in parcul bucurestean Bordei. Colegiul de conducere al MCC a stabilit ca Sectiunea Urbanism Zone Protejate a Comisiei "si-a depasit competentele" prin modul de analizare a documentatiei, pronuntandu-se asupra unor elemente urbanistice din afara zonei de protectie stabilite. (L.F.)

BONUS - 500 RON pentru absolventi

Peste 100.000 de absolventi ai unei forme de invatamant ar putea beneficia de un ajutor de 500 de lei din partea statului daca se angajeaza in primele 12 luni de la data absolvirii, a declarat ieri ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Gheorghe Barbu. "Avem cadrul legal pentru a stimula ocuparea, avem resurse suficiente pentru a acorda facilitati atat pentru tinerii absolventi, cat si pentru angajatori", a afirmat Barbu. Bonusul care poate fi primit de absolventi se poate incadra intre 330 de lei si 495 de lei. (Mediafax)

CAZUL RAFO - Sechestru ilegal pe actiuni

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca procurorii au pus gresit sechestru asiguratoriu asupra actiunilor detinute de Balkan Petroleum (BKP) la Rafo Onesti, reprezentand 98% din capitalul social al companiei. Procurorii Parchetului General, care investigheaza fraudele de la Rafo si Carom, se declara "stupefiati" de hotararea judecatorilor, in conditiile in care aceeasi instanta a mentinut sechestrul pe actiunile BKP detinute la Carom.

STUDIU - Tinerii romani sunt nelinistiti

Pentru 41% dintre elevii romani alcoolul reprezinta un mijloc de inlaturare a inhibitiilor. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de Agentia Nationala Antidrog (ANA). Raportul arata ca adolescentii de azi au capacitati reduse de a se integra in societate si cedeaza presiunii unor grupuri. In urma chestionarii a peste 11.000 de elevi, psihologii ANA au concluzionat ca 24% dintre acestia sunt nelinistiti sau constant dezamagiti, motiv pentru care cedeaza usor frustrarilor, devenind alcoolici sau infractori. (Alexandra Chivu)

CAZUL TEO PETER - Comisie pentru stabilirea daunelor

Familia fostului basist al trupei Compact, Teo Peter, a depus ieri o cerere oficiala catre armata americana, solicitand, conform procedurilor din Statele Unite, formarea unei comisii speciale care sa determine cuantumul daunelor banesti cuvenite pentru prejudiciile produse de moartea muzicianului. Totodata, familia intentioneaza sa constituie o fundatie culturala in memoria lui Teo Peter care sa continue eforturile basistului si sa promoveze tinerii artisti romani. (Radu Crivat)

BISTRITA - Copiii sinistrati merg gratis la mare

Peste 40 de elevi din localitatile bistritene Tarlisua si Caianu Mic de pe Valea Tiblesului, grav afectate de viitura de luna trecuta, vor pleca intr-o tabara gratuita de sase zile la Costinesti. Cheltuielile vor fi suportate de Autoritatea Nationala de Tineret. Si profesorii afectati de ape vor primi aproape 17.000 de lei din donatii.

OLT - Avertizari meteo prin SMS

Comitetele locale pentru situatii de urgenta din judetul Olt vor primi si prin SMS, din aceasta saptamana, avertizarile despre evenimentele meteo si hidrologice. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Olt va transmite mesajele primarilor, viceprimarilor, secretarilor si sefilor de posturi de politie. Durata de avertizare va scadea astfel de la sase ore la maximum 45 de minute. Sistemul este functional de un an in Bihor, unde este considerat foarte eficient. (M.G.)

ARAD - Copil ascuns in cabina tirului

Un sofer de tir a fost prins miercuri noapte de politistii de frontiera de la Varsand, judetul Arad, in timp ce incerca sa-l scoata din tara ilegal pe copilul sau de 14 ani. Micutul era ascuns in cabina autotrenului, in spatele patului rabatat. Soferul a declarat ca de la intoarcerea din ultima deplasare, saptamana trecuta, nu avusese timp sa-i faca minorului actele pentru iesirea din tara. Copilul a insistat insa, iar barbatul a incercat sa-l duca ascuns intr-o vacanta in Germania. (A.A.)

BUCURESTI - Amenintat cu arma in tramvai

Un barbat care a fost campion national la box in anii ’60 l-a amenintat cu un pistol cu aer comprimat, in tramvaiul 12, pe un barbat care a incercat sa intervina in conflictul dintre el si doua femei, insotite de doi copii. In apararea femeilor, care sustin ca Nicolae Badescu, in varsta de 71 de ani, le-a jignit, a sarit un alt calator. In loc sa reuseasca sa-l calmeze pe fostul campion, barbatul a fost amenintat cu un pistol cu aer comprimat. Batranul a fost imobilizat de un politist in civil. (Radu Crivat)

CEDO - Romania, o noua condamnare

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a dat ieri castig de cauza unor romani stabiliti in Elvetia, pe motiv ca despagubirile date acestora de stat prin Fondul Proprietatea nu le-au asigurat protectia proprietatii. CEDO a hotarat ca Elena si Alexandru Radu sa fie despagubiti de Guvernul roman pentru apartamentul nationalizat al acestora, vandut de autoritati. Statul trebuie sa restituie apartamentul si sa plateasca daune de peste 83.000 de euro.

CRIMA DIN GIULESTI - Asasin extradat din Serbia

Cetateanul elvetian Pierre Francois Sgueglia (foto), autorul triplului asasinat comis in cartierul bucurestean Giulesti la sfarsitul anului trecut, a fost preluat ieri de autoritatile romane de la omologii sarbi. Sgueglia s-a comportat violent la momentul predarii sale, a scuipat si s-a opus autoritatilor romane. El este acuzat ca i-a impuscat mortal, cu sange rece, pe Marilena Pantzai, pe sotul ei si pe mama barbatului. (Miruna Pasa)
×
Subiecte în articol: observator