x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in cinci minute

Observator - Romania in cinci minute

20 Iun 2006   •   00:00

11:59 CAMPANIE

VRANCEA. OPC Vrancea a demarat o actiune pentru depistarea producatorilor de vin contrafacut din judet.

ARGES. Orasul Mioveni a intrat de ieri in campanie electorala pentru alegeri partiale. 11 candidati sunt in cursa pentru functia de primar.

12:04 EXERCITIU

CONSTANTA. Cea mai mare aplicatie navala multinationala organizata in ultimii cinci ani la Constanta a inceput ieri-dimineata. La exercitiul "Cooperative Mako 06" participa o flota de 29 de vase de razboi si peste 2.000 de militari. Fortele navale reprezinta 15 natiuni.

PROTEST. Trei muncitori care lucrau la constructia unor blocuri intr-o zona rezidentiala din Timisoara s-au urcat pe o macara inalta de o suta de metri, sustinand ca nu si-au primit salariile. Angajatorii spun insa ca abia astazi este ziua de plata.

FURTUNI. Drumul National 75, care face legatura intre Turda si Campeni, a fost blocat duminica seara, iar cateva zeci de gospodarii au fost inundate in urma unei furtuni puternice in Muntii Apuseni. Pagubele cele mai mari s-au inregistrat in zona orasului Baia de Aries. Zeci de gospodarii au fost inundate in urma ploilor abundente si in alte cinci judete. (Lucian Dobrater)

Prahova - Se inchid focarele de aviara

Primul focar de gripa aviara din Prahova va fi inchis maine, dupa ce peste 20.000 de pasari de curte au fost sacrificate in tot judetul. Este vorba de cel din Strada Jupiter din Ploiesti. Din cele 56 de focare existente in judet, doar patru vor mai ramane si in iulie. Cu toate acestea, desi Prahova era considerat al doilea judet ca numar de focare de aviara, testele efectuate la Bucuresti au infirmat prezenta virusului in trei localitati, iar surse din DSV sustin ca situatia este similara in cel putin alte noua localitati. (Nina Marcu)

Cluj - Svastica pe statuia Sfantului Gheorghe

Soclul uneia dintre cele mai vechi statui din Cluj Napoca a fost acoperit de simboluri fasciste de persoane care nu au fost inca identificate. O svastica a fost desenata chiar peste inscriptia in limba latina a statuii "Sfantul Gheorghe ucigand balaurul", din fata Bisericii Reformate. Acesta este al treilea incident de acest gen din ultimul an. (Larisa Neagoe)

Galati - Captura de guma de mestecat

Politistii de frontiera galateni au confiscat peste 14 tone de guma de mestecat de la doi cetateni din Republica Moldova, care efectuau operatiuni vamale ilegale in Zona Libera. Transportul venea din Cehia, fiindu-i redusa valoare in acte la jumatate. Autorii ingineriei financiare au prezentat imputerniciri false, iar la efectuarea operatiunilor vamale aplicau in fals stampila firmei, care isi incetase activitatea economica din martie. (Daniel Mihalascu)

Reparatii - Brasovul ramane fara strop de apa!

Municipiul de la poalele Tampei ramane fara apa potabila pentru doua zile! Anuntul a fost facut de reprezentantii Companiei Apa Brasov, care spun ca vor sista furnizarea apei potabile pana maine la pranz, deoarece se vor efectua lucrari de modernizare a retelelor. Din cauza datoriilor foarte mari, nici CET-ul nu mai poate furniza apa calda. Asta pentru ca Guvernul si Consiliul Local Brasov nu au achitat subventia de 450 de miliarde de lei vechi. (Ramona Tintea)

Giurgiu - Eliberarea lui Pavalache, decisa joi

Magistratii Judecatoriei Giurgiu vor lua in discutie joi eliberarea din penitenciarul Giurgiu a lui Fanel Pavalache. Fostul consilier guvernamental condamnat pentru coruptie la sase ani de detentie are toate sansele sa iasa mai devreme din penitenciar. Comisia pentru eliberari conditionate i-a admis cererea in acest sens inca de saptamana trecuta. In plus, procurorii nu se opun acestei masuri, intrucat Pavalache a colaborat cu organele judiciare. (V.F.)

Pasajul Obor - Constructiile ilegale, demolate

Inspectorii Primariei Sectorului 2 au inceput ieri desfiintarea a 58 de constructii ilegale, amplasate subteran si suprateran in zona Pasajului Obor. Actiunea are la baza numeroasele reclamatii primite din partea cetatenilor. Sub pretextul unor activitati comerciale se vindeau droguri si telefoane mobile furate, spatiile respective fiind un focar de infectie. Dupa anumite ore, pasajul era inchis ilegal de patronii spatiilor comerciale, astfel incat traversarea pietonilor se facea numai pe deasupra, printre masini. (Monica C. Andrei)

Examene - Au inceput testele nationale

Peste 238.000 de absolventi ai claselor a VIII-a din tara au inceput de ieri testele nationale. Prima proba, cea la Limba si literatura romana, a cerut elevilor sa redacteze o scrisoare catre un prieten, sa motiveze ca una dintre operele studiate este basm popular, dar si sa rezolve cateva subiecte de gramatica. Astazi se sustine proba la limba materna, iar maine - examenul la Matematica. Ultima proba va fi joi la Istorie sau Geografie.
×
Subiecte în articol: observator