x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprea: În cele 69 de localităţi afectate de inundaţii se acţionează cu 1456 de forţe, pompieri, jandarmi şi poliţişti

Oprea: În cele 69 de localităţi afectate de inundaţii se acţionează cu 1456 de forţe, pompieri, jandarmi şi poliţişti

24 Apr 2014   •   22:15
Oprea: În cele 69 de localităţi afectate de inundaţii se acţionează cu 1456 de forţe, pompieri, jandarmi şi poliţişti

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a declarat, joi, la comandamentul pentru inundaţii de la Palatul Victoria, că în cele 69 de localităţi afectate de inundaţii se acţionează cu 1456 de forţe, pompieri, jandarmi şi poliţişti, şi le-a cerut prefecţilor să informeze populaţia asupra pericolelor de viitură şi să fie pregătiţi pentru orice fel de intervenţie.

"Începând de aseară în localităţile vizate de atenţionare hidrologică forţele ministerului nostru (MAI - n.r.) în special pompieri din cadrul IGSU au fost mobilizaţi şi sunt în stare de alertă. În cursul nopţii (miercuri noapte - n.r.) jandarmii, poliţiştii şi pompierii au participat la ridicarea sau întărirea unor diguri de pământ în localităţile Ştorobăneasca, sat Beiu, şi Vârtoapele ambele în judeţul Teleorman.(...) În acest moment se acţionează pentru construcţia unui dig de apărare în localitatea Crevedia Mare din judeţul Giurgiu cu 56 de pompieri, jandarmi şi poliţişti", a declarat viceprim-ministrul Gabriel Oprea.

El a adăugat că pentru toate celelalte localităţi unde comitetele judeţene de urgenţă au fost activate, angajaţii MAI au monitorizat situaţia şi au intervenit în 26 de situaţii în sprijinul comunităţilor cu două transporturi de apă şi 24 de intervenţii medicale de urgenţă.

"La acest moment în cele 69 de localităţi care sunt afectate de inundaţii acţionăm cu 1456 de forţe, reprezentând 904 pompieri, 200 de jandarmi şi 355 de poliţişti. Pe toată această perioadă avem o rezervă de 2500 de forţe cu peste 700 de mijloace de intervenţie. Dacă situaţia o va impune, putem mobiliza şi forţe de la Inspectoratele limitrofe celor care se confruntă cu probleme deosebite', a precizat Gabriel Oprea. El a adăugat că în condiţiile meteo vor permite structurile specializate ale MAI pot desfăşura şi misiuni aeriene cu cele 14 aeronave aflate la dispoziţie. 'Intervenim în acest moment pentru ajutorarea celor 18 măicuţe izolate în satul Dălhăuţi, Vrancea, la care am reuşit să ajungem pietonal şi facem eforturi deosebite să deblocăm toate căile de acces", a spus Oprea.

×
Subiecte în articol: gabriel oprea inundatii