x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pensionarii îi cer premierului indexarea pensiilor

Pensionarii îi cer premierului indexarea pensiilor

01 Oct 2012   •   13:14
Pensionarii îi cer premierului indexarea pensiilor

Reprezentanţii organizaţiilor pensionarilor şi-au prezentat luni, la Palatul Victoria, doleanţele pe care le au, principala solicitare pe care i-au adresat-o premierului Victor Ponta vizând indexarea pensiilor, a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR), Preda Nedelcu.

'Principala noastră preocupare este să obţinem de la Guvern indexarea pensiilor. Noi am solicitat ca (să se întâmple - n.r.) într-o perioadă cât mai apropiată... Acest lucru nu puteam să-l soluţionăm în această întâlnire cu domnul prim-ministru. Am adresat probleme punctuale. Domnul prim-ministru le-a reţinut. Aşteptăm răspunsurile pe care s-a angajat că le va transmite ulterior', a afirmat Preda Nedelcu, după o întâlnire cu şeful Guvernului.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, premierul Victor Ponta a avut o întâlnire la Palatul Victoria cu reprezentanţii organizaţiilor pensionarilor.

'Premierul a reţinut totuşi cu bunăvoinţă principalele probleme pe care reprezentanţii organizaţiilor de pensionari au ţinut să i le aducă la cunoştinţă. (...) Anul acesta, cu prilejul Zilei internaţionale a persoanelor vârstnice, din bugetul Ministerului Muncii s-a alocat o sumă mare - 1.437.000 de lei - pentru a acorda ajutoare financiare celor mai nevoiaşi dintre pensionari. Am remarcat şi interesul şi preocuparea Guvernului ca sumele reţinute ilegal pentru contribuţia de asigurări de sănătate să fie restituite pensionarilor', a explicat Preda Nedelcu.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, prezentă la întâlnirea de la Palatul Victoria, a afirmat că premierul a ascultat doleanţele şi nemulţumirile pensionarilor şi că va analiza fiecare solicitare în parte.

'Ştiţi că au fost tăiate o serie de drepturi, printre alte tăieri care au avut loc - de exemplu acele permise CFR pentru pensionarii din sistem. Suntem în faza de construcţie a bugetului pentru anul următor şi, după ce acest lucru se va realiza, vom anunţa ce măsuri luăm nu doar pentru pensionari, ci pentru întreaga societate', a spus Câmpeanu.

×