x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Spectacole și evenimente speciale la ARCUB

Spectacole și evenimente speciale la ARCUB

de Magdalena Popa Buluc    |    17 Aug 2024   •   01:00
Spectacole și evenimente speciale la ARCUB

Spectacole și evenimente speciale la ARCUB

Străzi deschise, București - Promenadă urbană

6 aprilie - 13 octombrie 2024

În weekendul 17-18 august, atmosfera sezonului estival din cadrul programului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” continuă să le ofere participanților oportunitatea de a explora centrul Capitalei prin plimbări relaxante și de a lua parte la evenimente cultural-artistice, ateliere creative pentru copii și expoziții de artă contemporană.

În cadrul programului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” din acest weekend vor fi instituite restricții între orele 10:00 și 22:00. Se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecția cu Bulevardul Dacia, Strada Știrbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor. Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Universul lui Salvador Dalí

13 decembrie 2023 - 1 septembrie 2024 | ARCUB - Hanul Gabroveni

Mai ai doar câteva săptămâni în care poți să admiri minunatele opere de artă Salvador Dalí expuse la ARCUB! Petrece un weekend suprarealist în Universul lui Salvador Dalí și intră într-o lume onirică unde visurile și realitatea se împletesc.

Nu uita că în fiecare zi de luni ai 50% reducere la bilete și 20% reducere de marți până vineri. Ofertele speciale din timpul săptămânii nu se cumulează cu alte campanii de reduceri.

Experiența VR și ghidul audio pot fi achiziționate separat, la prețul standard.

Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic

5 iulie - 20 septembrie | Casa Eliad

Explorează eleganța și rafinamentul epocilor de odinioară în expoziția Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic, găzduită de Casa Eliad (Bdul Mircea Vodă nr. 5). Poți admira frânturi de istorie a modei transpuse într-o colecție remarcabilă de piese vestimentare și accesorii urbane, care au conturat stilul și grația feminină din România interbelică.

Expoziția cuprinde și evenimente conexe, cum ar fi concerte sau conferințe menite să aprofundeze tematica propusă, susținute de profesori, colecționari, esteticieni și artiști de renume. Pe 22 august, de la ora 18:30, pasionații de modă pot participa la conferința Pălăria, regina Modei, susținută de Corina Leca, la Casa Eliad.

Expoziția Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic poate fi vizitată la Casa Eliad (Bulevardul Mircea Vodă nr. 5) până la 20 septembrie 2024, de marți până duminică, între orele 12.00-18.30. În zilele de luni, expoziția este închisă.

București 565. Conexiuni urbane - 2024

ECOSISTEM - Festival Internațional de Arte Performative, ediția a III-a

23 august – 1 septembrie

Festivalul Internațional de Arte Performative – Ecosistem, ediția a III-a, se va desfășura în perioada 23 august – 1 septembrie 2024 în București. Evenimentul este creat de Asociația Șangri-La Artistic Ground și cofinanțat de Primăria Capitalei, prin ARCUB,  în cadrul programului „București 565. Conexiuni urbane” 2024. Cu tema „Public Skin”, festivalul explorează corpurile vulnerabile și vocile marginalizate prin performance-uri și instalații în peste 20 de locații, inclusiv spații neconvenționale.

Evenimentele includ spectacole internaționale, ateliere pentru toate vârstele și burse pentru artiști emergenți. Festivalul vizează crearea de conexiuni profunde între comunitate și spațiile culturale ale orașului.

AREAL | spațiu pentru corp și educație

25 august – 15 septembrie

AREAL | spațiu pentru corp și educație este un proiect cultural inovator creat de AREAL și cofinanțat de Primăria Capitalei, prin ARCUB, în cadrul programului „București 565. Conexiuni urbane” 2024. Proiectul se desfășoară în perioada 25 august – 15 septembrie 2024 și își propune să sprijine creația coregrafică românească și să dezvolte infrastructura coregrafică din București.

Derulat în parteneriat cu Asociația SOS Satele Copiilor, proiectul include spectacole, ateliere de mișcare pentru copii și părinți, explorări urbane și sesiuni de educație prin dans, având ca scop transformarea orașului într-un spațiu vibrant de dialog cultural și participare activă.

PIANO EXPRESS, ediția a II-a

1-29 septembrie

PIANO EXPRESS ajunge în septembrie 2024 la a doua ediție. Scopul acestui proiect este să scoată muzica modernă și contemporană din sălile de concerte și să o aducă în mijlocul bucureștenilor. Proiectul cultural este creat de pianista Adriana Toacsen și cofinanțat de Primăria Capitalei, prin ARCUB, în cadrul sesiunii de finanțare „București 565. Conexiuni Urbane” 2024.

PIANO EXPRESS. Locuri ale memoriei continuă să exploreze și contextualizeze conexiunea dintre muzică și arhitectură, aducând în prim-plan spații culturale care au jucat un rol semnificativ în istorie. În 2024 acest proiect se concentrează asupra cadrului în care se desfășoară actul muzical, aducând în lumină spații culturale care au traversat istoria într-o manieră adesea dramatică.

 PIANO EXPRESS propune o serie de evenimente săptămânale gratuite, în aer liber, în fiecare duminică din luna septembrie 2024. Acestea includ cinci concerte, trei dintre ele fiind acompaniate de dialoguri cu arhitecți și artiști care explorează tema memoriei urbane.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×