x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Reguli stricte: Ce trebuie să știe proprietarii de animale de companie care stau la bloc

Reguli stricte: Ce trebuie să știe proprietarii de animale de companie care stau la bloc

de Redacția Jurnalul    |    16 Aug 2024   •   15:30
Reguli stricte: Ce trebuie să știe proprietarii de animale de companie care stau la bloc
Sursa foto: Hepta

Persoanele care au animale de companie și locuiesc la bloc trebuie să respecte anumite reguli.

În Româmnia nu există nicio lege care să impună o taxă suplimentară pentru animalele de companie dar există revlementări care pot afecta viața persoanelor care au câini și pisici în apartament.

Normele sunt controversate, astfel că există persoane care plătesc sume de bani în plus la întreținere și pentru animalele de companie. Potrivit Articolului 47, litera d din Legea 230/2007 și Articolului 50, alineatul 2 din HG 1588/2007, se pot impune anumite costuri suplimentare pentru locatarii care au animale de companie. Chiar dacă în lege nu este specificată o taxă, mulți oameni plătesc și sute de lei la întreținere pentru acestea. 

Citiți și Bucureștiul, mistuit de caniculă și disconfort termic până duminică

o mulțime de persoane care care au animale plătesc uneori chiar și sute de lei în plus la întreținere pentru ele.

Legea spune că persoanelor care locuiesc la bloc, în apartament, le este interzis să aibă mai mult de doi câini sau două pisici într-o locuință. De asemenea, nu este permisă creșterea altor tipuri de animale domestice sau păsări de curte în perimetrul blocurilor de locuit.

Proprietarii sunt obligați să sterilizeze și să microcipeze animalele de companie. Cei care nu fac acest lucru riscă să fie amendați. Amenzi primesc și cei care să plimbă prietenii necuvântători fără botniță și zgardă.

De ce să îți iei un animal de companie

Animalele de companie pot avea efecte benefice asupra proprietarilor, reduc stresul, îmbunătățesc sănătatea inimii și chiar pot să ajute copiii în  dezvoltarea abilităților emoționale și sociale. 

Citiți și 9 rase de câini cu cele mai ciudate obiceiuri

Totodată, s-a demonstrat că interacțiunea cu animalele scade nivelul de cortizol și scade tensiunea arterială. Alte studii arată că animalele pot reduce singurătatea, pot crește sentimentele de sprijin social și pot stimula starea de spirit, potrivit spynews.ro.
 

×