x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Piese de teatru, concerte şi expoziţii, la Noaptea Muzeelor. Vezi aici programul

Piese de teatru, concerte şi expoziţii, la Noaptea Muzeelor. Vezi aici programul

15 Mai 2014   •   14:18
Piese de teatru, concerte şi expoziţii, la Noaptea Muzeelor. Vezi aici programul
Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, organizează sâmbătă, 17 mai, cu ocazia celei de-a X - a ediţii a Nopţii Europene a Muzeelor, evenimentul “Invitaţie la Teatru”.

Bucureştenii sunt invitaţi să cunoască istoria personalităţilor din Cimitirul Bellu, să urmărească spectacolul "Viaţă de cimitir" şi să participe, printre altele, la reconstituirile istorico-militare de la Muzeul de Istorie, dar şi la concertele şi expoziţiile care vor avea loc în Noaptea Muzeelor.

Evenimentul va fi organizat în cadrul Muzeului Bellu, în intervalul orar 19.00- 1.00.

Astfel, între orele 19.00 şi 21.30, bucureştenii sunt invitaţi să cunoască istoria personalităţilor din Cimitirul Bellu, dar şi poveşti mai puţin cunoscute ale unor lucrări din ansamblul muzeal. Printre acestea se numără: Doamna cu umbrelă, Fraţii Poroineanu, Monsenior Ghyka, Aviator Banciulescu, Capela Marghiloman. Au fost stabilite două trasee unde participanţii la eveniment sunt însoţiţi de ghizi.

În mod cu totul deosebit, spaţiul neconvenţional al cimitirului Bellu va găzdui, între orele 22.00 – 23.30, în premieră, piesa de treatru “Viaţa de cimitir”, având-o în rolul principal, cât şi în ipostază de regizor, pe actriţa Rodica Popescu Bitănescu.

Publicul prezent la eveniment se va putea delecta în ultima parte a programului cu un recital de muzică clasică. În faţa capelei din Cimitirul Bellu va fi amplasată o scenă iar pe aleea principală vor fi montate scaune. Intrarea este liberă.

Pe Aleea Artiştilor va fi organizată o expoziţie de fotografie, dedicată marilor actori ai teatrului românesc.

Program 17 mai 2014:
19.00 -21.30 –tururi ghidate prin care sunt prezentate o parte din lucrările ansamblului muzeal
22.00 -23.30 – Piesa de teatru “Viaţă de cimitir”, comedie romantică, scrisă şi regizată de Rodica Popescu Bitănescu
23.45 – 1.00 – recital de muzică clasică, program susţinut de Cvartetul Solartis, Alexandru Anastasiu şi Cvartetul ArtMusik


×