x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţişti acuzaţi de furt de apă!

Poliţişti acuzaţi de furt de apă!

05 Iun 2009   •   00:00

Postul de poliţie din comuna Băluşeni, judeţul Botoşani, este acuzat de furt de apă, după ce furnizorul a constatat că instituţia locală beneficia de apă curentă, fără a avea un contract de prestări servicii încheiat cu societatea Apa Grup.



Purtătorul de cuvânt al societăţii Apa Grup, Albert Tănase, susţine că postul de poliţie din Băluşeni nu avea un branşament legal la conducta de apă şi, prin urmare, a fost declarat "utilizator fraudulos". Oficialii Apa Grup susţin că nu vor înainta plângere penală împotriva poliţiştilor din Băluşeni, ci vor recupera prejudiciul calculând din oficiu factura la apă.

Astfel, postul de poliţie va fi obligat la plata apei retroactiv, pauşal, de 8,4 mc/ lună, pe o perioadă de trei ani. "Pe noi nu ne interesează care este sancţiunea penală dictată împotriva unui consumator fraudulos, ci ne interesează să încasăm contravaloarea serviciilor furnizate. Din punctul acesta de vedere, indiferent că este biserică sau post de poliţie, noi trebuie să stabilim consumul fraudulos şi să încasăm banii", a afirmat Tănase, citat de Agerpres. Apa Grup a informat despre situaţia furtului de apă şi conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

×
Subiecte în articol: observator