x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poluare la Ploiesti - Bulevardul Petrolului, plin cu produse petroliere

Poluare la Ploiesti - Bulevardul Petrolului, plin cu produse petroliere

de Nina Marcu    |    28 Sep 2005   •   00:00
Poluare la Ploiesti - Bulevardul Petrolului, plin cu produse petroliere

Unul dintre colectoarele canalizarii orasului Ploiesti, care trece prin zona Liceului "1 Mai", a fost poluat cu produse petroliere si exista pericolul de explozie din cauza acumularilor de gaze. Din acest motiv, Bulevardul Petrolului din Ploiesti a fost izolat pe o lungime de 2 kilometri, intre intersectia cu Bulevardul Bucuresti si Fabrica de Oxigen Ploiesti, zona fiind asigurata de jandarmi.

MASURI. Pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Serban Cantacuzino" al judetului Prahova au intervenit, pompand continuu apa prin gurile de scurgere ale conductei. De asemenea, in zona va fi adus un explozimetru, cu ajutorul caruia autoritatile sa poata aprecia cat de mare este pericolul de explozie. Pana in prezent, nu se stie de unde provine produsul petrolier, in conditiile in care zona este impanzita practic de conducte care transporta carburanti si alte produse petroliere.

AVERTISMENT. Abonatii Apa Nova din zona au fost contactati telefonic si avertizati asupra pericolului. "Le-am spus oamenilor sa fie atenti, sa nu foloseasca foc deschis si sa nu arunce la intamplare tigari sau alte lucruri care ar putea provoca o explozie", a declarat Mihail Faca, directorul Regiei Autonome de Termoficare si Servicii Publice (RATSP) Ploiesti. Reprezentantii Petrotrans, cei ai Conpet si cei ai Rafinariei Astra, situata in apropierea Liceului "1 Mai", au fost chemati la fata locului.

×
Subiecte în articol: observator