x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Sprijinim Republica Moldova să nu fie prinsă în conflictele din zonă

Ponta: Sprijinim Republica Moldova să nu fie prinsă în conflictele din zonă

17 Apr 2014   •   13:50
Ponta: Sprijinim Republica Moldova să nu fie prinsă în conflictele din zonă

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la finalul exerciţiului aerian româno-american de la Câmpia Turzii, că instituţiile României vorbesc pe aceeaşi limbă în privinţa politicii de securitate şi a parteneriatului cu NATO, iar în acest moment 'fierbinte' este foarte important modul în care ţara noastră sprijină Republica Moldova pentru a nu fi prinsă în conflictele din zonă.

'Şi suntem şi foarte importanţi, pentru că suntem la frontiera NATO şi a Uniunii Europene, exact la frontiera cea mai fierbinte, pentru că spunem tot timpul pe o singură voce că trebuie păstrată integritatea teritorială a Ucrainei, că trebuie sprijinit procesul democratic. Dar cel mai important pentru România este modul în care sprijinim Moldova, să nu fie prinsă la rândul său în aceste conflicte şi să îşi continue drumul european şi democratic. Deci suntem într-o zonă fierbinte, dar o să ne ridicăm la înălţimea cerinţelor partenerilor noştri', a afirmat şeful Guvernului.

El a subliniat că politica de securitate a României este 'perfect coordonată' cu NATO şi UE, iar în această privinţă instituţiile statului român 'vorbesc aceeaşi limbă'.

'Indiferent de orice dispute naţionale care există şi nu le mai reiau acum, din fericire în ceea ce priveşte politica de securitate acţiunea noastră este perfect coordonată cu NATO şi Uniunea Europeană. Aici şi preşedintele şi eu şi Parlamentul, practic toate instituţiile statului vorbesc aceeaşi limbă, sunt în aceeaşi direcţie şi România, repet, în felul acesta dovedeşte că este un partener foarte credibil şi serios', a declarat premierul.

×