x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Florin Cîțu: Bugetul pentru Educație nu ajunge la 6% din PIB

Premierul Florin Cîțu: Bugetul pentru Educație nu ajunge la 6% din PIB

19 Feb 2021   •   21:17
Premierul Florin Cîțu: Bugetul pentru Educație nu ajunge la 6% din PIB
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu recunoaște că Guvernul nu a alocat educației un buget 6% din PIB, așa cum prevede legea. Prim-ministrul susține că Guvernul este dispus să aloce bani mai mulți, în raport cu performanță obținută în acest domeniu.

Cîțu admite că bugetul educației nu ajunge la 6% din PIB nici măcar cu finanțările venite de la alte ministere sau de la administrațiile locale.

„Nu (n.r. răspunde la întrebarea dacă Guvernul încalcă legea). Guvernul a alocat și anul trecut și alocă și anul acesta resurse suplimentare în Ministerul Educației. Discuțiile pe care le am cu toate sectoare, nu numai cu acest sector, sunt foarte simple. Eu sunt gata să aloc resurse mai multe, dar aș vrea să începem să legăm aceste resurse de rezultate. Și aș vrea să văd în toate sectoarele, la toate bugetele pe care le alocăm, să facem și o analiză nu numai cantitativă, dar și calitativă. Și atunci alocăm și resurse. În aceste sectoare s-au alocat resurse anuale foarte mari, în 10 ani vreo 60 miliarde de euro. Aș vrea să știu pe ce s-au dus acești bani și dacă românii simt că acești bani s-au dus în acest sector. Trebuie să facem o analiză clară pe ce ce se duc banii în acest sector”, a explicat Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern de vineri.

Bugetul va fi trimis Parlamentului în acest weekend.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu