x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012 spune că va face plângere împotriva jandarmilor

Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012 spune că va face plângere împotriva jandarmilor

22 Oct 2016   •   22:10
Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012 spune că va face plângere împotriva jandarmilor

Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, organizator al marşului "Luptă pentru Basarabia", a declarat sâmbătă că va face plângere împotriva jandarmilor care l-au dus la secţia de poliţie.

"Am fost ridicat, săltat de jandarmi. Nu am vrut să merg cu ei, am vrut să rămân la manifestaţie, în Piaţa Victoriei, mi-au rupt hainele, m-au bătut. (...) Mult mai logic ni se pare ca premierul Cioloş şi ministrul de Interne să sancţioneze pe aceşti jandarmi şi, dacă partidele politice sunt atât de mult susţinătorii noştri, să ne anunţe ora la care să venim la partidele lor mâine", a declarat George Simion.

El a subliniat că nu a forţat cordonul de jandarmi.

Întrebat de jurnalişti dacă va rămâne în Piaţa Universităţii, el a spus că va sta până când premierul Dacian Cioloş şi preşedinţii partidelor politice dialoghează cu reprezentanţii Platformei Unioniste şi îşi asumă, într-o formă sau alta, doleanţele acesteia.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 a organizat, sâmbătă, marşul intitulat "Luptă pentru Basarabia", prin care se cere politicienilor asumarea ca proiect de ţară a unirii României cu Republica Moldova.

Potrivit Jandarmeriei, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, precum şi alţi trei participanţi la marşul "Luptă pentru Basarabia", au fost amendaţi cu câte 3.000 de lei fiecare pentru tulburarea ordinii publice.

"Platforma Unionistă a organizat un marş, urmat de protest, pe traseul Piaţa Unirii - Piaţa Romană - Piaţa Victoriei, unde, la un moment dat, în apropiere de Piaţa Victoriei, un grup de aproximativ 5-10 persoane au încercat să intre pe Calea Victoriei, forţând astfel cordonul de jandarmi. Prin echipele de dialog aflate la faţa locului s-a discutat cu aceştia, li s-a explicat calea legală, aceştia nu au înţeles, după care s-a acţionat punctual, iar cele cinci persoane au fost extrase din rândul manifestanţilor şi conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie pentru a li se stabili identitatea şi a se lua măsuri legale, drept pentru care patru persoane au fost sancţionate, conform legii privind organizarea adunărilor publice, cu câte 3.000 de lei fiecare", a declarat, sâmbătă, căpitanul Mihai Vornicu de la Jandarmeria Capitalei.  www.agerpres.ro

×