x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Problema infecţiilor ajunge la Amsterdam

Problema infecţiilor ajunge la Amsterdam

de Monica Cosac    |    20 Ian 2016   •   22:16
Problema infecţiilor ajunge la Amsterdam
Sursa foto: Ingram Publishing/Getty Images/Ingram Publishing

Toţi miniştrii Sănătăţii şi ai Agriculturii din Uniunea Europeană (UE) se vor întâlni la Amsterdam, în perioada 9-10 februarie, pentru a discuta despre problema infecţiilor intraspitaliceşti şi rezistenţa tot mai mare la antibiotice, a anunţat, ieri, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.
Potrivit ministrului, există o preocupare la nivel european pentru infecţiile nosocomiale, care „vor fi puse în relaţie cu agricultura, cu utilizarea antibioticelor în medicina veterinară”. De asemenea, ministrul Sănătății spune că problema principală în privința infecțiilor corelate asistenţei medicale ține nu atât de construirea altor spitale și dărâmarea celor vechi, cum se practică în unele țări, cât mai ales de utilizarea rațională a antibioticelor.

Creşterea rezistenței la antibiotice este cauzată de utilizarea excesivă a acestor medicamente. Fără adoptarea unor contramăsuri urgente în acest sens, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că ne îndreptăm spre o eră postantibiotic, în care aceste medicamente nu vor mai avea efect, iar infecțiile comune și rănile minore vor cauza din nou decese.
Jumătate din antibioticele produse la nivel global sunt utilizate în agricultură, cele mai multe fiind folosite mai degrabă pentru prevenție, decât pentru tratarea bolilor animalelor.
 

×