x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procuroarea de la Vaslui, vinovată de „gravă neglijenţă”

Procuroarea de la Vaslui, vinovată de „gravă neglijenţă”

28 Iul 2015   •   08:29
Procuroarea de la Vaslui, vinovată de „gravă neglijenţă”

Ingrid Botezatu, procuroarea care nu a contestat decizia de eliberare a celor şapte tineri acuzaţi că au violat o elevă din Vaslui, şi-a exercitat funcţia cu „gravă neglijenţă”, a constatat echipa care a făcut cercetări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui.

Echipa Parchetului General care a investigat cazul timp de o săptămână, a constatat că procuroarea Ingrid Botezatu a dat dovadă de gravă neglijenţă atunci când nu a cerut să se verifice legalitatea şi temeinicia deciziei de înlocuire a arestului preventiv, în cazul celor şapte tineri acuzaţi de viol, cu o măsură mai uşoară, anume trecerea acestora sub control judiciar. Rezultatele verificărilor efectuate la Parchetul din Vaslui au fost trimise Inspecţiei Judiciare pentru a fi avute în vedere la cercetarea disciplinară a magistraţilor. Surse judiciare spun că la nivelul Inspecţiei Judiciare există deja o acţiune disciplinară declanşată în acest dosar.

Cei şapte tineri din Vaslui au fost trimişi în judecată pe 8 decembrie 2014, sub acuzaţia de viol şi lipsire de libertate, toţi în stare de arest preventiv. Trei dintre aceştia şi-au recunoscut faptele, pe 2 aprilie 2015, cerând să fie judecaţi prin procedura simplificată. La acelaşi termen de judecată, instanța a decis ca suspecţii să fie eliberaţi din arest, urmând să fie plasaţi sub control judiciar. Decizia nu a fost contestată, la acea vreme, de procurorul Ingrid Botezatu. Inspecţia judiciară a fost sesizată şi într-un alt caz de viol, petrecut luna trecută în Caracal. Şi în acest caz, cei patru suspecţi acuzaţi că au violat o fată în ziua în care a împlinit 18 ani au fost lăsaţi în libertate. Unul dintre acuzaţi este militar în baza de la Deveselu.

×