x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rapirea ziaristilor - Romanii au cerut extradarea lui Munaf

Rapirea ziaristilor - Romanii au cerut extradarea lui Munaf

de Miruna Pasa Petru    |    27 Sep 2005   •   00:00
Rapirea ziaristilor - Romanii au cerut extradarea lui Munaf

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a cerut Statelor Unite ale Americii extradarea omului de afaceri Mohammad Munaf, aflat in prezent in custodia fortelor americane din Irak. Munaf este inculpat in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani la Bagdad.

Alaturi de partenerul sau Omar Hayssam, ce-tateanul americano-irakian este acuzat ca a organizat rapirea in luna martie a lui Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si a lui Ovidiu Ohanesian. Munaf a fost captiv impreuna cu cei trei ziaristi in perioada crizei ostaticilor. Imediat dupa eliberare, el a fost preluat de americani.

ACUZATIILE. Munaf este acuzat de acte teroriste, iar instantele romane au emis deja pe numele sau un mandat de arestare, in lipsa. Solicitarea privind extradarea a fost facuta de anchetatorii romani la sfarsitul saptamanii trecute, au declarat ieri, surse judiciare. Potrivit procedurilor, cererea a fost admisa de Curtea de Apel Bucuresti in cursul serii de vineri si urmeaza sa fie trimisa autoritatilor americane prin intermediul Ministerului Justitiei.

MARTORUL BASESCU. Inculpat in acelasi dosar al rapirii jurnalistilor romani, Omar Hayssam a cerut procurorilor ca seful statului, Traian Basescu, si consilierul prezidential Constantin Degeratu sa fie audiati ca martori in ancheta. Daca cererea va fi respinsa, Omar ar putea face plangere impotriva masurilor luate de procuror.

Anchetatorii vor sa finalizeze dosarul pana la 3 octombrie, cand expira mandatul de arestare a sirianului.

×
Subiecte în articol: observator