x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Referendum pentru eutanasierea maidanezilor din Bucureşti, pe 29 septembrie

Referendum pentru eutanasierea maidanezilor din Bucureşti, pe 29 septembrie

04 Sep 2013   •   18:23
Referendum pentru eutanasierea maidanezilor din Bucureşti, pe 29 septembrie

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, azi, într-o conferinţă de presă, că va organiza un referendum la nivelul Bucureştiului, în care cetăţenii vor fi consultaţi dacă doresc eutanasierea câinilor maidanezi.

Oprescu a spus că referendumul va conţine o întrebare simplă - dacă bucureştenii sunt de acord sau nu cu eutanasierea - luându-şi angajamentul să respecte întocmai dorinţa cetăţenilor.

Primarul a adăugat că se simte vinovat alături de toate celelalte autorităţi pentru moartea copilului de patru ani, ucis de câini în urmă cu două zile.

Oprescu a declarat că a făcut doar ce i-a permis legea în privinţa maidanezilor, adăugând că propunerile sale privind îngrădirea tuturor spaţiilor comerciale sau a proprietăţilor unde se adună haite periculoase de câini au fost în mod repetat respinse. 

Oprescu a arătat că, potrivit Legii referendumului nr. 3/2000, "obiectul şi data referendumului local se stabilesc şi se aduc la cunoştinţă publică cu cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia", iar "referendumul local se poate organiza într-o singură zi, care poate fi numai duminica" (articolul 16).

Astfel, referendumul local ar putea avea loc în ultima duminică din luna septembrie sau în prima duminică din octombrie.

Oprescu a precizat că, în vederea organizării referendumului, a convocat pentru vineri, la ora 12.00, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în şedinţă de îndată.

"Problemele de interes deosebit din unităţile administrativ-teritoriale şi subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor pot fi supuse, în condiţiile prezentei legi, aprobării locuitorilor, prin referendum local", potrivit articolului 13 din Legea referendumului.

×