x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

04 Mar 2006   •   00:00
Romania in 5 minute

Inspectie guvernamentala la frontiera

Procesul de securizare a frontierei de est a Romaniei a fost verificat ieri de premierul Tariceanu, care a mers la punctul de trecere a frontierei Galati - Rutier. Seful Guvernului a fost insotit de ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, si de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. (Erik Hoosz)

Hot batut de un batran

Proprietarul unui magazin din comuna bistriteana Budacu de Jos, in varsta de 60 de ani, este cercetat de politisti dupa ce l-a batut pe un tanar de 28 de ani pe care l-a surprins cand incerca sa-i sparga pravalia. Desi hotul a incercat sa fuga, el a fost prins de batranul furios in curtea unui vecin.

Arad - Finantele se muta in sediu nou

Dupa mai bine de zece ani de la inceperea lucrarilor la noul sediu al Finantelor aradene, institutia este gata sa receptioneze imobilul. Valoarea actualizata a constructiei este de 100 de miliarde de lei vechi. Directia Finantelor Publice a primit anul acesta 16 miliarde pentru finisaje si plata ultimelor rate catre constructori. Cei 400 de angajati se vor muta in doua-trei saptamani, a anuntat directorul institutiei Petru Has. (Andrei Ando)

USG - Dinamitare esuata la un turn

Un turn fisurat de la Uzinele Sodice Govora a ramas in picioare dupa o tentativa esuata a specialistilor de a-l demola. Cele trei kilograme de explozibil nu au fost indeajuns pentru a dobori structura inalta de 75 de metri. Misiunea a fost riscanta, mai ales ca in apropiere se afla si conducta de gaze. Traficul rutier a fost oprit temporar. Turnul era propus pentru demolare inca din 2003. (A Chivu, O. Herta)

Tulcea - Morun urias pescuit ilegal

Politistii de frontiera au recuperat, in urma cu doua zile, un morun de 160 de kilograme care fusese pescuit ilegal din Dunare de doi tulceni. Pestele a fost descoperit viu, intr-o caruta cu care se deplasau Costica P. si Marian D. Barbatii nu aveau acte care sa justifice pescuitul sau transportul, pestele fiind confiscat de politisti si predat unei statii piscicole de reproducere. (Radu Crivat)

Cazul Zambaccian - Ioan Paun, audiat la DNA

Fostul consul general al Romaniei la Hong Kong, Ioan Paun, a fost audiat ieri la Departamentul National Anticoruptie, pentru prima oara in calitate de invinuit, refuzand sa faca vreo declaratie presei. Acuzat ca l-a ajutat pe Adrian Nastase sa aduca din China obiecte de arta fara sa plateasca taxe vamale, Ioan Paun a fost suspendat temporar din functia de consilier economic la Shanghai. Tot ieri, avocatul Danei Nastase a prezentat procurorilor anticoruptie documentele care atesta ca sotia fostului premier este bolnava. (V.Fotache)

Statistica - Suntem codasi la studii superioare

Romanii cu studii superioare sunt "pasari rare" in Romania, in raport cu totalul populatiei, a spus ieri Secretarul de Stat in Ministerul Integrarii Europene, Leonard Orban, citand un studiu al Comisiei Europene: "Din 35 de tari, Romania se afla pe locul 33 ca numar de persoane aflate in invatamantul superior". Statisticile arata jalnic si cu privire la patrunderea inovarii in afaceri. (Irina Cristea)

Craiova - Maidanezi aparati de studenti

Cativa hingheri craioveni care intentionau sa ridice cainii din fata caminului Facultatii de Agronomie din Craiova au fost la un pas de a fi linsati de studenti. Tinerii au blocat duba hingherilor. In scandalul izbucnit, un student a fost lovit de angajatii Primariei, in timp ce doctorul veterinar al Ecarisajului s-a ales cu ochelarii sparti. (Mihai Gavrila)

Gripa aviara - Virusul, confirmat si in Dambovita

Prezenta virusului H5 a fost confirmata in judetul Dambovita si in municipiul Buzau, a anuntat ieri Ministerul Agriculturii. Autoritatile sunt in alerta maxima dupa ce o gasca salbatica a murit de gripa aviara in ograda Curtii de Conturi. Comuna damboviteana Morteni, satul Catunu, a intrat in carantina, trecandu-se deja la eutanasierea pasarilor. (Florina Zainescu)

Reorientare - Talpes s-ar da cu democratii

Senatorul Ioan Talpes a declarat ieri ca nu are nimic impotriva sa fie alaturi de PD in cazul in care democratii doresc constituirea unui pol crestin democrat. Senatorul PSD Ion Iliescu a spus ca a discutat telefonic cu Talpes, exprimandu-si surprinderea fata de intentia acestuia de a se inscrie in PPCD, partid care insa l-a refuzat. "Optiunile pot sa evolueze in timp, dar sa treci brusc de pe o parte a baricadei pe alta mi se pare cam nepotrivit", a mai spus Iliescu.

Protest - Mars de la Tribunal la Cotroceni

Peste sapte sute de fosti angajati ai Uzinei Republica au participat ieri la un mars de protest in Capitala, cerand autoritatilor ca unitatea sa se reintoarca in proprietatea AVAS, pentru a putea fi reprivatizata. Protestul a inceput in fata Tribunalului Bucuresti si a continuat pe traseul Ministerul de Justitie - Parchetul General s Palatul Cotroceni. Manifestantii au depus cate un memoriu la fiecare din aceste institutii.
×
Subiecte în articol: observator