x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

04 Feb 2006   •   00:00

4 februarie 2006

Pericol de avalanse


Incalzirea vremii din ultimele zile a crescut riscul producerii de avalanse in Muntii Fagaras, avertizeaza salvamontistii. Valea Caprei este considerata a fi o zona deosebit de periculoasa, unde avalansele pot fi generate de cele mai mici zgomote.

Securitate - Jurnalul National, la München


In perioada 4-5 februarie, ministrul Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, va participa la prestigioasa Conferinta internationala de securitate de la München. Alaturi de ministrul de Externe, la München va fi si Radu Tudor, ca reprezentant al Jurnalului National si al televiziunii Antena 3.

Mures - Accidentata de un politist


O femeie care traversa regulamentar ieri o strada din Targu-Mures a fost lovita cu masina de un politist de la Ordine Publica din cadrul IPJ. Femeia a ajuns in stare grava la spital, iar politistului i-au fost recoltate probe pentru a se stabili daca a consumat bauturi alcoolice.

Proces - Mazare cere daune sefului DNA


Primarul Municipiului Constanta, Radu Mazare, a venit ieri la Judecatoria Sectorului 1 pentru a-si sustine procesul intentat impotriva procurorului sef al Departamentului National Anticoruptie (DNA), Daniel Morar. Mazare il acuza pe seful anticoruptie ca duce o "haituiala politica" prin dosarul instrumentat la DNA in legatura activitati ale Primariei Constanta. "Domnului Morar ii cer daune de un miliard de lei vechi", a sustinut Mazare. (Miruna Pasa)

Brasov - SRI-sti anchetati in cazul unui jaf


SRI ancheteaza doi ofiteri brasoveni care ar fi implicati in cazul jafului de sase miliarde de lei vechi, comis la sfarsitul anului trecut asupra unui iordanian, patron al unei case de schimb valutar. Se pare ca cei doi au luat legatura cu iordanianul in ziua jafului si l-au avertizat ca o sa vina Politia la el. Ulterior, atacatorii s-au dat drept politisti. Ofiterii nu au fost pana acum audiati de politisti. (Ramona Tintea)

Alba - Unitate militara istorica desfiintata


Prima unitate de vanatori de munte infiintata in tara noastra dupa razboiul de independenta, la Abrud, in Muntii Apuseni, va fi inchisa in luna mai. Anuntul a fost facut ieri de deputatul democrat Stefan Bardan, care considera decizia conducerii MApN "cel putin curioasa si pripita". "Ministerul de resort a decis sa mentina unitatea similara din Campeni, lipsita de infrastructura necesara si de personalul specializat existent la Abrud", a spus Bardan. (Lucian Dobrater)

Invatamant - Elevii intra in vacanta


Cei aproximativ 3.500.000 de elevi romani din clasele I-XII intra de astazi in vacanta intersemestriala, pana la 13 februarie. Ministerul Educatiei a facut recomandarea ca materia pierduta in zilele in care nu s-au facut ore din cauza frigului sa nu fie recuperata in vacanta. Studentii vor avea si ei liber dupa sesiunea de iarna, care, pentru majoritatea facultatilor, este acum in toi. (Eugenia Mihalcea)

Agricultura - Soia modificata genetic, interzisa


Agricultorii autohtoni nu vor mai avea voie sa cultive soia modificata genetic incepand de la 1 ianuarie 2007, a anuntat ieri ministerul de resort. Romania se va conforma astfel reglementarilor in vigoare in UE, care nu vede cu ochi buni OMG-urile, neacceptandu-le in consumul uman pentru ca nu se cunosc efectele asupra sanatatii. (Florina Zainescu)

Valcea - Conflict intre prefect si vicele CJ


Vicepresedintele Consiliului Judetean Valcea, Nicolae Patru (foto), o acuza pe Anuta Handolescu, prefect al judetului, ca face presiuni asupra institutiilor statului, dupa ce prefectul a cerut Curtii de Conturi sa verifice modul in care a fost folosita masina Regiei Judetene de Drumuri si Poduri. Autoturismul a fost utilizat de vicele CJ, care spune ca RJDP se afla in subordinea Consiliului. Nicolae Patru sustine ca este vorba de presiune politica si ca va solicita demiterea prefectului. (Octavian Herta)

Privatizare - Romgaz, fara investitor strategic


Privatizarea Romgaz nu se va face cu un investitor strategic, a decis ieri Guvernul, deoarece, "in urma analizei situatiei de pe piata energiei, s-a ajuns la concluzia ca o astfel de decizie ar fi dezavantajoasa pentru statul roman". Purtatorul de cuvant al Executivului, Oana Marinescu, a precizat ca Ministerul Economiei asteapta o analiza pe care consultantul care a castigat licitatia o va face in aproximativ sase luni. Pe baza acesteia se va stabili modalitatea de privatizare a Romgaz. (Aniela Nine)

Afacerea "varul" - Averea lui Geoana, verificata la Parchet


Grupul de lucru pentru verificarea averilor demnitarilor, infiintat la Parchetul General, a inceput sa verifice informatiile aparute zilele trecute intr-un cotidian central cu privire la declaratia de avere a presedintelui PSD, Mircea Geoana. Potrivit cotidianului amintit, seful PSD ar fi omis sa declare un teren de 8.000 mp, situat in Bucuresti, achizitionat anul trecut de la un var al sotiei sale. Contractul a fost anulat in ianuarie 2006. (Miruna Pasa)


Incendiu pe santierul de la Maracineni


Peste 30 din muncitorii care continua lucrarile la podul de la Maracineni, judetul Buzau, au ramas fara adapost la santier dupa ce baracile lor au fost distruse de un incendiu. Focul a pornit ieri-dimineata de la suprasolicitarea instalatiei electrice. Pentru ca oamenii erau la munca, nu au fost victime.
×
Subiecte în articol: observator