x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

26 Ian 2006   •   00:00
Romania in 5 minute

Tir cu sare, rasturnat pe DN 7

Timp de aproape cinci ore, circulatia rutiera a fost blocata ieri pe DN 7, in dreptul localitatii valcene Budesti. Incercand sa evite o duba stationata in mijlocul drumului, un tir care transporta sare s-a rasturnat, iar incarcatura s-a imprastiat pe carosabil. Masinile au format cozi de cativa kilometri. (Alexandra Chivu)

Bataie in penitenciar

Sase detinuti de la Penitenciarul Poarta Alba au ajuns marti noapte la Spitalul Judetean Constanta dupa o bataie care a avut loc in incinta inchisorii. Comandantul penitenciarului, Catalin Bejan, a declarat ca detinutii s-au batut pentru suprematia in camera de detentie. (Mariana Craciun)

Bucuresti - Familia copilului degerat, ajutata

Surioara baietelului degerat acum trei zile intr-o casa din Capitala a fost internata impreuna cu mama sa, Claudia Reptan, la Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului pentru analize, conform sefului Serviciului Relatii Publice din Sectorul 6, Ionut Dumitrenco. Urmatoarele masuri vor fi gasirea unui centru rezidential si a unui loc de munca pentru femeie. Rezultatele autopsiei micutului au aratat ca moartea acestuia a survenit ca urmare a unei afectiuni pulmonare. (Ionela Gavriliu)

Mineriada din ’90 - Iliescu nu a venit la audieri

Ion Iliescu nu s-a prezentat ieri la Parchetul Militar pentru prima sa audiere in calitate de invinuit in dosarul mineriadei din iunie 1990. "Asta e treaba mea cu Parchetul. Eu ma inteleg cu Parchetul cand anume ma prezint", a raspuns Iliescu, intrebat de jurnalisti de ce a lipsit de la audieri, informeaza Mediafax. In replica, procurorul militar Dan Voinea a spus ca fostul sef al statului se va prezenta pentru a fi audiat ca invinuit, in baza unei citatii, potrivit legii, si nu in urma vreunei intelegeri cu anchetatorii.

ARO Campulung - A treia zi de proteste in strada

Muncitorii de la ARO Campulung au blocat ieri, pentru a treia zi consecutiv, drumul care duce spre Brasov. Zeci de masini au fost oprite in trafic, formandu-se o coloana pe mai multi kilometri. Soferii de pe tiruri si camioane incarcate cu marfa au fost la un pas sa se ia la bataie cu protestatarii, dar spiritele au fost cu greu calmate de jandarmi. Protestul a durat in fiecare zi in jur de 4 ore si va continua, spun sindicalistii, pana cand Guvernul va lua o hotarare. (Elly Cirstea)

Afaceri sau politica - Proiect de lege, marca PSD

Mircea Geoana a anuntat ieri ca social-democratii pregatesc un proiect de lege prin care se doreste delimitarea clara a domeniilor politic si de afaceri. "Experienta ultimelor saptamani si scandalurile in lant ne-au aratat ca legislatia romaneasca este imperfecta in separarea afacerilor de politica", a spus liderul PSD, citat de Rompres. (Aniela Nine)

Brasov - Pedofil eliberat conditionat

Pedofilul englez Neal Mason, condamnat in 2001 la sapte ani de inchisoare, pentru ca a intretinut relatii sexuale cu zeci de copii brasoveni, a fost eliberat conditionat ieri din Penitenciarul Codlea. Mason a executat doua treimi din pedeapsa si a fost eliberat pentru buna purtare. Britanicul a fost escortat de politistii bucuresteni pentru a fi extradat in Marea Britanie. (Ramona Tintea)

Buftea - Tanara accidentata de un politist baut

Un politist care s-a urcat baut la volan a lovit cu masina o tanara, ieri dupa-amiaza in Buftea, si apoi a plecat de la locul accidentului. El a fost prins la scurt timp, dupa ce a tamponat si o masina pe Soseaua Bucuresti-Targoviste. Adolescenta a ajuns la spital cu leziuni usoare. Agentul-sef George Alexandroaie, de la Politia Otopeni, avea o concentratie de 0,80 mg/l vapori de alcool in aerul expirat. El ar putea fi destituit.

Olli Rehn - Coruptia si Justitia, puncte nevralgice

Reforma in justitie, precum si combaterea coruptiei raman domenii critice pentru Romania, a declarat ieri comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, intr-un interviu acordat cotidianului Der Standard. Oficialul a afirmat ca asteapta in continuare Bulgaria si Romania sa indeplineasca conditiile structurale de aderare. "Vom evalua cu multa atentie optiunile, in urma unei verificari riguroase", a spus Rehn, amintind ca nu s-a decis inca asupra modului in care Romania va indeplini criteriile structurale de aderare. (Maria Toader)

Cluj - Boc a impartit ceai fierbinte

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au impartit ieri ceai fierbinte trecatorilor, in patru zone ale municipiului, pentru a inlatura efectele gerului. "Este o actiune prin care incercam sa venim in sprijinul locuitorilor municipiului", a spus primarul Emil Boc, care a participat personal la actiune.

Vaslui - Amenda pentru o scrisoare de amor

O tanara din Vaslui a reclamat la Parchet un politist, pentru ca a amendat-o din cauza unei scrisori de dragoste trimisa unui om de afaceri, informeaza Mediafax. Adresa a ajuns la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui. "Ce articol prevede amendarea unei femei pentru ca s-a indragostit? Va rog, intrati o clipa in inima mea pentru a ma putea intelege", scrie tanara.

Sondaj - Femeile si barbatii nu au sanse egale

Jumatate dintre persoanele chestionate intr-un sondaj CURS cu privire la egalitatea de sanse considera ca exista inechitate intre barbati si femei. Atitudinea celei mai mari parti a populatiei, referitoare la rolul partenerilor in cuplu, inclina spre traditionalism, sub deviza "barbatul este capul familiei". (Radu Crivat)
×
Subiecte în articol: observator