x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

25 Ian 2006   •   00:00
Romania in 5 minute

Bellu si Bitang, instalati la Cotroceni

Antrenorii Octavian Bellu si Mariana Bitang au avut ieri prima intalnire cu presa in noua lor calitate de consilieri ai presedintelui Traian Basescu. Printre primele proiecte pe care cei doi si le-au propus se numara realizarea unui plan pentru atragerea copiilor strazii si a celor institutionalizati in activitati sportive, dar si infiintarea unui "sfat al inteleptilor" sportivi.

Mic dejun cu Bush

Un medic sighisorean va participa in februarie la evenimentul traditional Mic dejun cu Rugaciune Nationala, organizat de presedintele american si gazduit in fiecare an de Washington. Petru Oprea, directorul Spitalului Lukas din Laslea, a mai participat la manifestare si in 2004. (Monica Harmanescu)

Timis - Corespondenta Politiei, la gunoi

Corespondenta de vineri, 13 ianuarie, a Inspectoratului de Politie Timis a ajuns intr-un tomberon de gunoi aflat chiar vizavi de sediul institutiei din Timisoara. Surse din cadrul IJP sustin ca inspectorul-sef, Cristian Lepadat, a cerut demararea unei anchete, incercand sa arunce vina, in prima faza, pe angajatii Postei. Se pare ca incidentul, care ar fi putut avea consecinte grave, nu a fost anuntat la forurile superioare ale Ministerului de Interne. (Tiberiu Kiss)

Bacau - Paznic inecat langa vila lui Sechelariu

Un paznic de pe domeniul lui Dumitru Sechelariu de la marginea Bacaului a murit luni seara in iazul de langa vila fostului primar al orasului. Robert Margean facea niste copci in gheata pentru aerisirea lacului, cand a alunecat si a inceput sa strige dupa ajutor. "Eram in casa cu familia si am auzit zgomote. Am adus imediat o funie si am incercat sa-l scot, dar a intrat sub sloiuri si nu l-am putut recupera", a spus Sechelariu. (Mirela Romanet)

Invatamant - Sefi doar sub 65 de ani

Profesorii universitari in varsta de peste 65 de ani nu vor mai avea acces la functiile de conducere, conform unui proiect de ordonanta pe care il va initia Ministerul Educatiei si Cercetarii, a anuntat ieri, la Iasi, Mihail Hardau, ministrul Educatiei. "Exista, in acest moment, 1.200 de profesori in varsta de peste 65 de ani care detin diverse functii, de la sef de catedra si sef de lucrari pana la cea de rector", a spus Hardau. (Eugenia Mihalcea)

Tragedie - Nava cu marinari romani scufundata

O nava cu un echipaj format din 16 marinari, printre care si doi romani, s-a scufundat ieri dupa-amiaza in Marea Egee. Tragedia s-a produs in conditii de furtuna, dupa ce vasul a plutit mai multe ore in deriva, cu motorul defect, transmite Rompres. Potrivit liderului Sindicatului Liber al Navigatorilor din Constanta, Adrian Mihalcioiu, Federatia Internationala a Transportatorilor a informat ca 15 marinari s-ar fi salvat cu plutele aflate la bord, iar capitanul este dat disparut.

Schimbare - Somajul va veni mai tarziu

Plata somajului va fi facuta, incepand din luna februarie, cu maximum o saptamana mai tarziu decat pana in prezent, in perioada 16-23 a fiecarei luni. Masura afecteaza peste 500.000 de someri. Secretarul de stat Silviu Bian, presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), a declarat ieri ca, potrivit acordului incheiat cu Posta Romana in 1996, perioada de plata a somajului a fost stabilita pentru intervalul 7-12 al fiecarei luni. (Eugenia Mihalcea)

Bucuresti - Spirala MISA in Piata Universitatii

Aproape doua sute de cursanti ai scolii de yoga a Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA) au realizat ieri o noua meditatie in spirala la fantana din Piata Universitatii din Capitala. Scopul acesteia, potrivit organizatorilor, a fost trezirea sufletului romanesc, in ziua in care se implinesc 147 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca. Dupa meditatie, manifestantii s-au prins in hore, cantand si dansand "Ciuleandra" si "Hora Unirii".

Suceava / Cladire-monument retrocedata

Hanul Domnesc din municipiul Suceava, una dintre cele mai vechi cladiri ale orasului, urmeaza sa fie retrocedat in natura, in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Emil Ursu, directorul Complexului Muzeal "Bucovina", in patrimoniul caruia se afla Hanul Domnesc, a declarat ca imobilul a fost revendicat de o romanca de etnie polona. El a spus ca femeia este dispusa sa vanda cu 10 miliarde de lei vechi cladirea. (Nicu Amuraritei)

Nava in deriva - Romani blocati in Marea Egee

O nava cu un echipaj format din 16 persoane, printre care si doi marinari romani, se afla de luni noapte in deriva in apele teritoriale ale Greciei, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, transmite Mediafax. Ministerul elen al Marinei Comerciale a anuntat ca a lansat o operatiune de salvare a echipajului cargoului, aflat in Marea Egee. O prima tentativa de salvare cu ajutorul elicopterelor a esuat din cauza vantului puternic.

Privatizare - Patronul Aro, acuzat de fals

Sindicalistii de la Aro Campulung au iesit ieri in strada. Ei cer salariile restante si anularea contractului de privatizare cu firma Cross Lander. John Perez, presedintele Cross Lander, care a achizitionat 68,7% din actiunile Aro, este acuzat de falsificarea actelor de identificare ale firmei sale prezentate la privatizare. Prejudiciul este estimat la peste 282 de miliarde de lei vechi, iar datoriile Aro catre AVAS se ridica 1,3 milioane de euro.

Chitila - Constructii ilegale, demolate

Autoritatile din Sectorul 1 al Capitalei au inceput ieri evacuarea unei comunitati de 30 de persoane care isi construisera ilegal locuinte in cartierul Chitila. "Le-am oferit posibilitatea sa isi demoleze singuri constructiile, fara rezultate insa", a spus Marius Tudorica, seful Politiei Comunitare a Sectorului 1. Membrii comunitatii - care provin din diverse localitati din judetul Teleorman - traiau din furtul de fier vechi si de marfuri transportate de trenurile marfar.
×
Subiecte în articol: observator