x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

21 Ian 2006   •   00:00

21 ianuarie 2006

Scoala distrusa de flacari


Scoala veche din localitatea botosaneana Borolea-Hanesti a fost distrusa de un incendiu izbucnit joi noapte din cauza unui scurtcircuit. Localnicii si pompierii au reusit sa salveze integral arhiva si mobilierul.

Bistrita - Agentie CFR calcata de hoti


Sediul Agentiei CFR din Bistrita a fost spart de hoti joi noapte, dar acestia au gasit seiful gol, informeaza Mediafax. Potrivit politistilor, hotii au intrat cel mai probabil pe un geam, dupa ce au taiat gratiile de fier. Spargatorii au luat totusi cateva bilete necompletate si circa 150 de lei noi. Seiful nu avea bani, pentru ca abia fusese adus, in urma cu o luna, si are un cod complicat, iar angajatii nu stiau sa-l foloseasca.

Captura - Cocaina de 500.000 de euro


Cinci kilograme de cocaina, in valoare de peste 500.000 de euro, au fost confiscate de la un bihorean intr-un local din Baile Felix. Surse din cadrul DIICOT Timisoara au declarat ieri ca procurorii au organizat un flagrant in urma unei informatii. Un politist sub acoperire a cumparat o parte din marfa, restul drogurilor fiind gasite in casa traficantului, ascunse in zeci de crose de golf. Barbatul a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. (Radu Crivat)

Galati - Malarie "adusa" din Africa


Un galatean care lucra de cinci ani ca mecanic de intretinere pe un vas a fost transferat la un spital din Bucuresti, dupa ce a fost diagnosticat cu malarie. Daniel Amititeloae s-a intors la inceputul anului de pe Coasta de Fildes. In judetul Galati au mai fost semnalate cazuri de malarie anul trecut, cand un copil al unui angajat indian al Mittal Steel a fost internat si apoi tratat la Bucuresti. (Erik Hoosz)

Cursuri - Civili la Academia de Informatii


Academia Nationala de Informatii va putea organiza cursuri si pentru alte persoane decat angajatii institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale, prevede o hotarare a Guvernului adoptata joi. ANI va organiza, cu taxa de scolarizare, studii universitare de masterat si alte programe, destinate angajatilor autoritatilor si institutiilor publice, ai organizatiilor neguvernamentale si ai altor persoane juridice, precum si pentru persoane fizice, cetateni romani.

Decizie - Iskandarani ramane in arest


Zaher Iskandarani va ramane in arest inca 30 de zile, dupa ce Curtea de Apel a respins ieri contestatia pe care avocatii acestuia o facusera la decizia de arestare preventiva luata la sfarsitul lunii decembrie. Tot ieri, Tribunalul Bucuresti a acceptat propunerea procurorilor de a prelungi cu 30 de zile mandatul de arestare. Iskandarani este cercetat alaturi de alti trei complici, Eugen Iovescu, Obayda Ghannoum si Ghassan Wahbeh, pentru contrabanda cu tigari.

Poluare - Combinatul Copsa Mica, monitorizat


Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor va verifica fabrica de la Copsa Mica, dupa ce opinia publica a contestat emiterea autorizatiei integrate de mediu pentru societatea Sometra SA Copsa Mica, acuzata ca ar polua mediul. "Am infiintat o Comisie de monitorizare speciala, care 14 zile va controla, 24 de ore din 24, emisiile de la Copsa Mica", a explicat Sulfina Barbu, ministrul Mediului. (Elena Stan)

Evolutie - Buzaul a scapat de gripa aviara


Ultimul focar de gripa aviara din judetul Buzau, cel din comuna Odaile, a fost inchis ieri. Astfel, Buzaul este al doilea judet, dupa Tulcea, care devine liber de gripa aviara. "Pericolul nu a trecut definitiv, de aceea am solicitat masuri drastice de inchidere a pasarilor in adaposturi si de instalare de noi filtre de dezinfectare spre judetele Braila si Ialomita", a declarat Marian Bagiu, prefectul judetului. (Florina Zainescu)

Ancheta - Patronul Urex Rovinari, eliberat


Fostul patron al Urex Rovinari, omul de afaceri brasovean Alexandru Crisan junior, va fi cercetat pentru trafic de influenta in stare de libertate, transmite Mediafax. Decizia luata ieri de Curtea de Apel Bucuresti il vizeaza si pe afaceristul austriac Bernhard Fili, anchetat si el in acelasi dosar. Cei doi au fost arestati preventiv in noiembrie 2005 de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Colegiul Medicilor - Reforma din Sanatate, aberanta


Colegiul Medicilor din Romania (CMR) considera aberanta reforma sanitara initiata de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Reprezentantii CMR ataca in principal acele prevederi referitoare la recentralizarea sistemului de decizie din spitale prin care se asigura subordonarea fata de Ministerul Sanatatii. CMR a solicitat autoritatilor sa supuna proiectul unor dezbateri publice inainte de a fi aprobat de Parlament.

Interes - BCP nu renunta


Millennium BCP ar putea lansa in Romania o banca pe care sa o creeze de la zero, a declarat Paulo Teixeira Pinto, presedintele bancii, citat de Jornal de Negocios. Potrivit acestuia, un raspuns mai larg pe aceasta tema va fi dat dupa 24 ianuarie. BCP a participat anul trecut la privatizarea BCR, dar a pierdut in faza finala in fata bancii austriece Erste Bank. (Adrian Mihai)


Sindicalisti, cu jalba-n protap


Aproximativ 100 de muncitori de la uzina Republica au protestat ieri n fata Parchetului Tribunalului Bucuresti, nemultumiti ca suspectii furtului de acum cAteva zile au fost eliberati. Potrivit lui Constantin Dobre, liderul sindicalistilor de la Republica, procurorul de caz a spus ca obiectele furate nu apartineau uzinei, ci erau ale Electrica.
×
Subiecte în articol: observator