x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

14 Dec 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

Ajutor de la Interne pentru sinistrati / Accident - Opt raniti pe Bucuresti-Pitesti / Valea Prahovei - Trafic feroviar blocat temporar / Brasov - Inca un copil batut in scoala

Ajutor de la Interne pentru sinistrati

O noua campanie de ajutorare a familiilor afectate de inundatiile din luna iulie a demarat ieri in localitatea galateana Cosmesti. Reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor au donat 100 de sobe, 254 de televizoare, 254 de frigidere si 100 de aragazuri. Campania MAI "Oameni alaturi de oameni" va dura 10 zile. (Erik Hoosz)

A inghitit un scutec

O fata de 13 ani dintr-un centru de plasament constantean a ajuns la spital de sase ori in ultima perioada pentru ca a inghitit diverse obiecte, ca baterii, lacate, chiar si un scutec de unica folosinta. Chirurgul Constantin Tica a declarat ca fata are un retard psihic.

1 ianuarie 2006 - Gazele se scumpesc cu 17%-18%

Pretul gazelor naturale va creste cu 17%-18% de la 1 ianuarie 2006, a anuntat ieri seara premierul Calin Popescu Tariceanu, citat de Mediafax. "Va trebui ca in 2006 sa ne aliniem si noi pietei europene. Dar, probabil, vor fi introduse si masuri sporite de ajutor pentru persoanele cu venituri de pana la 3,1 milioane de lei pe cap de familie", a precizat Tariceanu. El a mai declarat ca o decizie finala in aceasta privinta se va lua pana la sfarsitul anului, pentru ca scumpirea gazelor sa poata fi aplicata de la 1 ianuarie.

Gripa aviara - H5 a ajuns in judetul Calarasi

Virusul H5 al gripei aviare a fost depistat, ieri seara, la probe de pasari domestice moarte provenite din satul Tonea, comuna Modelu din judetul Calarasi, a informat Ministerul Agriculturii. Probele proveneau din doua gospodarii izolate din sat. Autoritatile au instituit carantina si au demarat eutanasierea pasarilor din gospodariile unde a fost depistat virusul si din gospodariile invecinate. Tot ieri a fost confirmata si suspiciunea de gripa aviara in localitatea Odaile din judetul Buzau. (Florina Zainescu)

Proces - Vanghelie nu-l iarta pe Videanu

Meciul dintre primarii Marian Vanghelie si Adriean Videanu, ajuns pe rolul Judecatoriei Sectorului 5, s-a amanat. Prezent ieri pentru prima oara la proces, edilul Sectorului 5 n-a putut sa-si faca declaratia, pentru ca primarul general Videanu, prins cu treburile Capitalei, a lipsit de la apel. Vanghelie a sutat totusi in fata camerelor de luat vederi. Astfel, inca suparat pentru ca a fost facut "looser", insultat si calomniat, el nu vrea sa se impace cu Videanu si i-a cerut public: "Sa dovedeasca!".

Accident - Opt raniti pe Bucuresti-Pitesti

Opt pasageri ai unui microbuz au fost raniti, iar soferul a murit luni noapte dupa ce masina in care se aflau s-a lovit de parapetul metalic al Autostrazii Bucuresti-Pitesti si s-a rasturnat. Potrivit politistilor, femeia care se afla la volan a pierdut controlul masinii din cauza vitezei prea mari si a faptului ca soseaua era acoperita cu polei.

Ploiesti - Evadat din sediul Politiei, retinut

Un ploiestean de 40 de ani care a reusit sa fuga, in urma cu mai mult de doua saptamani, din sediul Politiei Ploiesti, a fost prins luni intr-o comuna din Galati. Barbatul, care era cercetat si fusese retinut deja pentru furt calificat, a fost predat politiei ploiestene. Un locotenent din Politia Rutiera Prahova a fost trimis in fata Consiliului de judecata din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova pentru ca a actionat "neprofesionist" in acest caz.

Valea Prahovei - Trafic feroviar blocat temporar

Circulatia trenurilor dinspre judetul Prahova catre Transilvania a fost intrerupta ieri-dimineata dupa ce un tren a lovit un autoturism in apropiere de statia CFR Poiana Tapului. Coliziunea s-a produs la o trecere la nivel cu calea ferata din cauza soferului care nu a respectat indicatoarele. Conducatorul masinii a murit pe loc, iar linia feroviara a fost eliberata dupa cateva ore. (Nina Marcu)

Concurs - Premii pentru balcoanele ornate

Proprietarii celui mai frumos balcon impodobit de Craciun din municipiul Sfantu-Gheorghe vor fi premiati cu un porc. Concursul "Un oras mai luminat, un Craciun mai binecuvantat" a fost lansat ieri de doua asociatii de tineret.

Braila - Sef de Politie castigator la Loto

Comandantul Inspectoratului de Politie al judetului Braila, subcomisarul Catalin Chivu, a castigat impreuna cu alti patru ofiteri o Dacie Logan, la tragerea Loto de saptamana trecuta. "Am participat cu cate un milion de lei vechi fiecare", a spus Chivu. Cei cinci colegi vor vinde masina si vor imparti banii.

Brasov - Inca un copil batut in scoala

Un elev de 13 ani din localitatea brasoveana Sacele a fost batut de un coleg mai mare chiar in incinta scolii unde invata. "M-a luat la bataie si mi-a spus ca cineva i-a zis ca l-am injurat. M-a lovit cu pumnul in fata si apoi cu piciorul", a spus Alin Plesca. Baiatul a ajuns ieri la spital cu traumatism cranian.

Numire - Mircea Beuran, din nou profesor

Ministrul Educatiei a semnat recent ordinul prin care chirurgul Mircea Beuran, fost ministru al Sanatatii, devine profesor universitar. Comisia neutra formata din specialisti in domeniu si Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor avizasera favorabil dosarul. Beuran a fost implicat in 2004 intr-un scandal de plagiat. (Eugenia Mihalcea)

Incendiu - Autocar cu turisti romani, in flacari

Un autocar in care se aflau 50 de romani a luat foc luni seara pe o sosea austriaca, in apropiere de localitatea Graz. Potrivit presei austriece, datorita interventiei prompte a soferului, nici unul dintre pasageri nu a fost ranit. Flacarile au izbucnit la motorul autocarului din motive care nu au fost inca stabilite. Turistii romani au fost cazati peste noapte in cladirea unui centru cultural si si-au reluat ieri calatoria, la bordul unui alt autocar pus la dispozitie de firma transportatoare.

Bucuresti - Reguli noi pentru maxi-taxi

Autoritatile locale bucurestene vor schimba din februarie 2006 regulile pentru transportul public de persoane tip maxi-taxi. "Lucram la un nou program de asigurare a transportului de maxi-taxi, complementar cu cel actual, pentru a introduce conditii minime de calitate a acestui serviciu", a spus seful Comisiei de transporturi a Consiliului General al Capitalei, Stefan Pirpiliu. Schimbarile vin in urma unui control ce a scos la iveala mai multe nereguli pe cele 26 de linii pentru care exista licente in prezent.
×
Subiecte în articol: observator