x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

26 Noi 2005   •   00:00

Hot la Ambasada


Un hot a fost prins joi seara in timp ce incerca sa patrunda in sediul Ambasadei Iordaniei la Bucuresti. El a fost prins de jandarmii care pazeau imobilul. In urma perchezitiei, jandarmii au aflat ca tanarul tocmai jefuise un imobil invecinat, de unde furase de la o batrana 50 de euro.


Imbracate in ziare


O colectie de vestimentatie si bijuterii realizate din hartie de ziar a fost prezentata ieri la pavilionul Romexpo din Bucuresti, in cadrul paradei de moda "Papyrus Fashion 2005". Evenimentul a fost organizat de Rodipet in colaborare cu Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane.

Bilant - 30.000 hectare de padure, rase


Circa 30.000 de hectare de padure au fost defrisate total din 1991 pana in prezent, iar alte 95.000 de hectare partial, a declarat ieri Vasile Lupu, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii. "Aceste suprafete reprezinta terenuri private in totalitate", a precizat Lupu. Cele mai afectate regiuni au fost judetele Bacau, Suceava, Vrancea, Piatra-Neamt si Covasna. O astfel de documentatie nemaifiind facuta din 2000. (Florina Zainescu)

Cazul Rompetrol - Senatorul Verestoy, audiat la Parchet


Senatorul UDMR Verestoy Attila a fost audiat ieri la Parchetul General in legatura cu unele operatiuni desfasurate pe piata de capital in primavara anului 2004, cu actiuni Rompetrol. Demnitarul a reusit sa evite intalnirea cu presa, pentru ca a solicitat confidentialitatea intalnirii. Verestoy Attila este una dintre persoanele ale caror conturi sunt verificate de procurori in legatura cu modul de tranzactionare a actiunilor Rompetrol. (Miruna Pasa)

Administratie - Legea prefectului, prin ordonanta


Pachetul de legi privind descentralizarea va fi supus dezbaterii in Parlament in prima parte a lunii decembrie. "O singura lege s-ar putea sa fie introdusa prin ordonanta de urgenta. Este vorba despre Legea prefectului, unde nu avem divergente de nici un fel intre Putere si Opozitie", a declarat ieri ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

Minoritati - Replici pentru liberali


Euro-observatorul PD Monica Iacob Ridzi a declarat ieri ca aprobarea proiectului de lege privind Statutul minoritatilor nu este o conditie de aderare a Romaniei la UE, punct de vedere sustinut si de deputatul PSD Titus Corlatean. "N-a fost vorba de asa ceva atunci cand s-au negociat criteriile de aderare", a declarat Ridzi. Declaratiile acesteia vin in contradictie cu cele ale reprezentantilor PNL la Parlamentul European.

Justitie - Macovei nu se intelege cu CSM


Prezent la Sibiu la reuniunea reprezentantilor Parchetelor de pe langa Curtile de Apel Timisoara, Alba Iulia, Targu-Mures, Oradea si Cluj, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat ieri ca relatia sa cu CSM "nu este una dintre cele mai bune". "Incerc sa fac reforma si nu putem fi de acord. Voi impune standarde foarte inalte de integritate si moralitate in CSM", a mai spus ministrul Monica Macovei. (Dan Tomozei)

Contrabanda - Aur ascuns la saltea


Autoritatile de frontiera de la vama Giurgiu au descoperit, ieri, opt kilograme de bijuterii din aur, cu o valoare estimata de 400.000 de lei, ascunse intr-un automarfar venit din Turcia. Cele 19 pachete cu obiecte din aur alb si galben erau ascunse in salteaua patului din cabina, lada de scule, torpedou, portbagaj si sacoul soferului. Bijuteriile au fost confiscate, iar soferul turc Polat M., amendat cu 2.500 de lei. (Radu Crivat)

Carne pasare - UE ne ridica partial restrictiile


Uniunea Europeana se pregateste sa ridice restrictiile la importurile de carne de pasare si produse din carne de pasare din Romania, cu exceptia celor provenind din sase judete din estul tarii: Tulcea, Constanta, Galati, Braila, Ialomita si Calarasi. Se mentine insa interdictia importului de pasari vii din Romania. Decizia oficiala va fi luata saptamana viitoare si va fi pusa in practica la inceputul lui decembrie, a anuntat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara. (Florina Zainescu)

Acuzatii - Tariceanu insista sa ceara probe


Deciziile Guvernului sustin interesul public si nu pe cele ale anumitor grupuri de interese, a declarat premierul Tariceanu la BBC, aratand ca e important ca acest lucru sa fie constatat la sase luni de la momentul in care presedintele Basescu avertiza asupra existentei unor astfel de grupuri. Premierul a precizat totodata ca orice afirmatie privind eventuale ilegalitati in activitatea Executivului trebuie sustinuta prin probe. El a mai spus ca nici PNL nu depinde de un anumit grup de oameni de afaceri, precizand ca Dinu Patriciu nu a contribuit la campania electorala a partidului.
×
Subiecte în articol: observator