x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

22 Oct 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

Plaja pe partie, la Sinaia

Dupa ninsorile de la inceputul saptamanii, vremea s-a ameliorat la munte. Partia din Sinaia a fost luata cu asalt in ultimele zile de turisti din toata tara, care vor sa schieze pe zapada proaspata. Pe langa partii, insa, cativa caldurosi, ramasi in costume de baie, se bucura de soare si incearca sa se bronzeze. (Nina Marcu)

Trust de presa - Dinescu s-a aliat cu Patriciu

Mircea Dinescu si omul de afaceri Dinu Patriciu au creat un trust de presa care va administra mai multe publicatii culturale si satirice. Societatea Satyrcon va edita Dilema Veche, Plai cu Boi, Asprina saracului, dar si doua lunare noi. Este vorba de un supliment al Dilemei Vechi si de revista Rom bogat, rom sarac.

Doliu - A murit Cristian Ionescu

Cristian Traian Ionescu, fost ministru al Comertului in Cabinetul Vacaroiu (in perioada 1993-1995), iar apoi ambasador al Romaniei in Grecia (1995-1997), a incetat din viata ieri, la varsta de 62 de ani. Intre iunie 2001 si iunie 2005, Ionescu a fost vicepresedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. Om de cultura, pasionat bibliofil, a publicat lucrari de specialitate, alaturi de critica literara, de traduceri din literatura science-fiction.

Huidu, accidentat usor

Serban Huidu, jumatatea "Carcotasilor", a fost ranit usor intr-un accident de circulatie produs pe Bulevardul Marasesti din Capitala. Motocicleta lui a fost lovita de un Opel, care a virat la stanga fara sa-i acorde prioritate. Cele doua vehicule au fost avariate, iar prezentatorul tv a suferit leziuni usoare.

Congresul PRM - Echipa lui Vadim

Liderul PRM, C.V. Tudor, a anuntat ieri ca pentru Congresul partidului din 19 noiembrie isi va face singur echipa. "Aceasta este echipa, o votati in bloc, bine, daca nu... Pa! Plecati!", le-a transmis el membrilor PRM. O data cu noile alegeri, functia de prim-vicepresedinte nu va mai exista in PRM. De ce? "Pentru ca nu vreau eu!", a raspuns ferm Vadim. (Carmen Vintila)

Arad - Targ Erotic

Aproape 2.000 de persoane au venit joi seara la deschiderea Targului Erotic de la Arad, care se desfasoara pana astazi la centrul Expo International. Peste 30 de firme participante prezinta produse destinate in exclusivitate adultilor, dar si spectacole de cabaret si strip-tease, expozitii de tablouri erotice si nuduri. (Nina Marin)

Costinesti - Bani de la UE

Pentru reconstructia statiunii Costinesti au fost alocate 10 milioane de euro. Suma, nerambursabila, va veni de la Uniunea Europeana prin Ministerul Mediului si prin Consiliul Judetean Constanta. (P. T.)

Maracineni - Podul se redeschide

Podul de la Maracineni, prabusit in luna mai din cauza unei viituri pe raul Buzau va fi redeschis pe 31 octombrie, a declarat ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre. Potrivit ministrului, costurile pentru pod si pentru toate lucrarile de consolidare se ridica la circa 500 de miliarde de lei vechi.

Ancheta - Adoptii cu cantec

Procurorii Parchetului General au declansat o ancheta pentru a afla daca doua adoptii internationale au servit ca "umbrela" pentru traficul de copii. Anchetatorii au fost sesizati de Oficiul Roman pentru Adoptii (ORA), for care a descoperit acasa, in Romania, un baietel si o fetita care figurau ca fiind adoptati de familii din SUA si Italia. Autoritatile suspecteaza ca in locul acestora ar fi plecat alti copii la familiile adoptatoare. (Violeta Fotache)

Captura - Seleniu confiscat

O jumatate de kilogram de seleniu, in valoare de cinci milioane de euro, a fost confiscat miercuri de politistii de frontiera in urma unui flagrant organizat la Bucuresti. Substanta provenea dintr-o tara ex-sovietica si urma sa fie cumparata de la doi constanteni de un cetatean elvetian. Anchetatorii au retinut opt persoane. Surse din cadrul anchetei spun ca reteaua ar mai detine inca 1,5 kilograme de seleniu, cantitate care nu a fost inca gasita. (Mariana Craciun, Radu Crivat)

Libertatea presei - Romania, locul 70

Al patrulea raport al organizatiei R"porters Sans FrontiIres pe tema respectarii libertatii presei plaseaza tara noastra pe locul 70 mondial. Clasamentul, dat publicitatii joi, cuprinde 167 de state. Pozitia Romaniei este aceeasi ca si anul trecut, in timp ce Ungaria a urcat de pe 29 pe 12, iar Bulgaria, de pe locul 48 pe aceeasi treapta 12.
×
Subiecte în articol: observator