x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

18 Oct 2005   •   00:00

Timis - Primarul din Foeni a demisionat

Primarul localitatii timisene Foeni, grav afectata de inundatiile din primavara, a demisionat ieri invocand motive medicale, transmite Mediafax. Potrivit prefectului Ovidiu Draganescu, pana la organizarea de noi alegeri in Foeni, Primaria va fi condusa de viceprimarul Viorel Ghilezan. Agentia Nationala pentru Locuinte blocase in urma cu o saptamana platile pentru refacerea caselor inundate din Foeni.

Cazul Iovan - Ancheta stagneaza pe caz de boala

Ancheta in cazul mortii hotului Bogdan Iancu a luat ieri o zi de pauza pentru ca procurorul Andreea Serbanoiu s-a imbolnavit. Sora hotului impuscat in timp ce prada casa familiei Iovan, Mihaela Balanel, nu a putut fi audiata. Ea ar fi trebuit sa discute ieri cu anchetatorii si problema despagubirilor pe care vrea sa le ceara. "Reconstituirea a fost si ea amanata. Ar fi trebuit sa aiba loc in aceasta noapte", a declarat avocatul Mihaelei, Mariana Stefan. (Miruna Pasa)

Dambovita - Impuscat mortal la vanatoare

Un barbat a murit la scurt timp dupa ce a fost impuscat in timp ce participa la o vanatoare de mistreti organizata ilegal, duminica, intr-o padure din judetul Dambovita, informeaza IGPR. Ion D. a murit in drum spre spital. Anchetatorii vor stabili daca victima a fost impuscata cu vreuna din armele participantilor sau cu propria arma.

Justitie - Ministrul cere un nou control

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii sa verifice respectarea distributiei aleatorii a dosarelor in instante. Solicitarea survine unui studiu al Transparency International, in care aproape jumatate dintre procurori au sustinut ca dosarele nu se distribuie intamplator.

Recuperare - Gasit in munti dupa doua luni

Un barbat de 43 de ani din Bucuresti a fost gasit de turisti langa refugiul Gentiana, dupa ce ratacise aproximativ doua luni prin Muntii Retezat. Salvamontistii l-au coborat de pe munte duminica seara. Potrivit sefului salvatorilor, Ovidiu Bodean, barbatul s-a hranit cu afine, ciuperci si apa de izvor. (Monalise Hihn)

Investitor - Coppola, interesat de viile romanesti

Regizorul american Francis Ford Coppola, proprietarul unei plantatii de peste 600 ha de vie in zona Los Angeles, ar putea investi in podgoriile buzoiene. Potrivit Rompres, presedintele Asociatiei viticole "Academician Gerasim Constantinescu" a spus ca s-a intalnit in urma cu o luna cu regizorul. "Francis Ford Coppola s-a aratat interesat de potentialul viticol al zonei Dealul Mare pentru o posibila investitie", a mai spus Heraru.

Sinaia - Atacati de urs

Patru muncitori care lucrau la o conducta intre statiunile Sinaia si Busteni pe Valea Prahovei au fost atacati ieri-dimineata de un urs. Cei patru au fost raniti usor, dar unul dintre ei a fost internat cu traumatism cranian si toracic. El se afla acum in afara oricarui pericol. Conform politistilor, dupa ce i-a atacat pe cei patru muncitori, animalul a plecat fara sa fie alungat de nimeni.

Acord - Muncitorii romani, legalizati in Grecia

Cetatenii romani care au intrat in Grecia inainte de 1 ianuarie 2005 vor putea din aceasta luna sa-si legalizeze sederea in aceasta tara, dupa ce autoritatile elene vor pune in aplicare o lege in acest sens, informeaza MAI. In cadrul intalnirii care a avut loc ieri, la Atena, ministrul Vasile Blaga a discutat pe marginea acestei legi si a altor probleme legate de migratie, cu omologul sau grec, Prokopios Pavlopoulos.

Reteaua Dragonul - Conturile lui Iacobov, blocate

Procurorii Parchetului Instantei Supreme au finalizat ancheta in cazul lui Corneliu Iacobov, acuzat de spalare de bani. Anchetatorii au identificat, in Monaco, conturi bancare ale omului de afaceri totalizand aproximativ doua milioane de dolari, informeaza surse judiciare.
×
Subiecte în articol: observator