x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

23 Sep 2005   •   00:00

1 grad Celsius la Toplita


Temperatura in municipiul Toplita a scazut miercuri noapte pana la 1 grad Celsius, fiind astfel cea mai scazuta temperatura a lunii septembrie, masurata anul acesta in Harghita. Minima acestei luni a fost in 1977, cand in Harghita au fost - 10 grade Celsius.


Tir turcesc rasturnat pe Dealul Negru


Un tir turcesc de cateva tone care circula intre Ramnicu-Valcea si Pitesti s-a rasturnat ieri pe DN 7. Accidentul s-a petrecut intr-o curba periculoasa, din cauza vitezei. Pentru ca motorina din rezervor s-a scurs pe drum si exista pericolul unei explozii, un echipaj de pompieri a fost mobilizat la fata locului. (Alexandra Chivu)

Concurenta - 86 miliarde lei, amenzile din 2004


Consiliul Concurentei a aplicat amenzi in valoare de 86 de miliarde lei vechi (2,12 milioane de euro), se arata in raportul de activitate pe anul 2004 dat publicitatii ieri. Cele mai multe amenzi au fost date pentru "omisiunea notificarii operatiunilor de concentrare economica". Cea mai mare sanctiune a fost de 35 miliarde lei si a fost aplicata societatii Kronospan Sepal SA pentru abuzul de pozitie dominanta. (Adrian Mihai)

Apel - Copil disparut la Iasi


Chifor Dan Marian (foto) este un baiat de 13 ani care a disparut de la domiciliu in luna aprilie a acestui an. Tanarul a plecat de acasa, din satul Holboca, judetul Iasi, dupa ce a fost certat de tatal sau si este dat in urmarire generala de la 18 iunie. Dan are 1,30-1,35 m inaltime si la data disparitiei era imbracat cu o geaca tip blue-jeans albastra, pantaloni negri tip blue-jeans si pantofi maro. El a fost vazut ultima data in zona Tatarasi, municipiul Iasi. Jurnalul National si IJP Iasi fac apel la toti cei care pot ajuta cu informatii sa sune la 112 sau 955 sau sa scrie la copiidisparuti@jurnalul.ro.

RADET - Caldura numai pentru cine vrea

Regia bucuresteana de termoficare va relua furnizarea caldurii in Capitala incepand din 5 octombrie, a declarat Virgil Ramba, directorul interimar RADET. Asociatiile de proprietari au posibilitatea de a stabili daca cer amanarea furnizarii acestei utilitati "Vom onora orice cerere de amanare a reluarii furnizarii caldurii formulate de asociatiile de locatari. De regula, aproape 10% din abonatii de la blocuri ne cer sa amanam cu o luna reluarea distributiei de agent termic, pentru ca vor sa economiseasca bani", a precizat Ramba. (Radu Crivat)

Cocaina pentru VIP-uri / Tiriac junior, achitat

Ion Alexandru Tiriac a fost gasit nevinovat de savarsirea infractiunii de consum de droguri. Dupa cateva ore de gandire, Instanta Tribunalului Bucuresti a luat hotararea sa-l achite pe Tiriac junior, ne-au declarat surse judiciare. In cele cateva luni de proces, toti martorii acuzarii pe baza carora se sustinea rechizitoriul, si-au retras declaratiile care-l incrimau pe fiul omului de afaceri Ion Tiriac. Decizia data ieri poate fi atacata cu apel. (Miruna Pasa)

Control - Destituiri la Politia de Frontiera


15 cadre de conducere ale unor unitati din Politia de Frontiera au fost destituite, in urma unor controale coordonate de inspectorul general al PF, chestorul Nelu Pop. Au fost descoperite deficiente grave in actul de conducere, dar si in lupta impotriva migratiei ilegale si a infractionalitatii transfrontaliere. Ofiterii destituiti sunt angajati ai IJPF Timis si Caras Severin, in timp ce la Mehedinti noua sefi au fost avertizati. (Radu Crivat)

Tranzactii - Record de bani la bursa


Nerezidentii au plasat in piata de capital, in luna august, 215 milioane lei si au retras 219 milioane lei. Sumele de la inceputul anului se ridica la 998,9 milioane lei, respectiv, 854 milioane lei. De la inceputul anului, strainii au cumparat actiuni si obligatiuni de 1,54 miliarde lei, din care 238,5 milioane lei in ultima luna. Similar, lichidarile de pozitii au insumat 1,3 miliarde lei.

Alegeri - Vainer, noul sef al evreilor romani


Deputatul Aurel Vainer (73 de ani) este noul presedinte al Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER), fiind ales in aceasta functie miercuri seara, prin vot secret, in cadrul Congresului. Vicepresedinte al FCER a fost ales Paul Schwartz, iar functia de secretar general va fi ocupata de Albert Kupferberg. Noul presedinte al FCER - care ii urmeaza in functie academicianului Nicolae Cajal, decedat in urma cu un an - a declarat joi, pentru Rompres, ca principalele tinte ale programului sau sunt o colaborare mai buna cu celelalte minoritati din tara, cu societatea civila si cu autoritatile statului. (Marina Constantinoiu)

Avertisment - Banii de la UE nu vin fara proiecte


Romania trebuie sa inceapa sa pregateasca proiecte de nivel european pentru a putea beneficia, in perioada 2007-2013, de fonduri structurale si de coeziune in valoare de aproximativ 11 miliarde de euro. "Noi lucram pe baza premiselor ca Romania va deveni membra a Uniunii Europene in 2007 si ca va primi sumele consistente promovate pentru dezvoltare durabila in perioada 2007 - 2009", a spus seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele. (Daniela Ivan)

Proces - Marian Vanghelie s-a dat bolnav


Procesul de calomnie intentat de primarul general Adriean Videanu lui Marian Vanghelie s-a amanat ieri cu o luna pentru ca edilul Sectorului 5 a lipsit din fata judecatorilor invocand motive medicale. Avocatul sau a adus "dovada" medicala potrivit careia Vanghelie sufera de colica renala dreapta. Adriean Videanu il acuza pe Daniel Marian Vanghelie de calomnie pentru mai multe afirmatii pe care acesta le-a facut anul trecut in timpul campaniei electorale pentru alegerile locale.

Cazul Volvo - Hayssam a fost trimis in judecata


Omul de afaceri Omar Hayssam, si fratele sau, Mohamad au fost deferiti justitiei pentru inselaciune si asociere in vederea savarsirii de infractiuni in cazul exportului a 22 de capete de camion, a transmis ieri Parchetul General. Acesta este dosarul pentru care Omar a fost arestat initial si va fi judecat la Tribunalul Bucuresti. Omar a fost de asemenea trimis in judecata in dosarul privatizarii societatii Foresta Nehoiu. (Miruna Pasa)
×
Subiecte în articol: observator