x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

12 Sep 2005   •   00:00

Masuri antiantrax

Autoritatile galatene au impus masuri drastice in urma decesului unui barbat infectat cu antrax. Medicii au cerut ajutorul mass-media pentru ca persoanele care au intrat in contact cu Ioan Jinga sa se prezinte de urgenta la cel mai apropiat cabinet medical sau post de politie.

Loto 6/49 - Un milion de euro report

Nici unul dintre jucatorii care si-au incercat norocul duminica la tragerea Loto 6/49 nu a reusit sa ghiceasca toate cele sase numere norocoase, iar marele premiu s-a reportat pentru tragerea urmatoare. Numerele extrase au fost 2, 28, 1, 41, 20, 42. La categoria a doua, noua jucatori au castigat cate un autoturism Dacia Logan. La Noroc a fost report atat la prima, cat si la a doua categorie, numarul extras fiind 3, 6, 0, 7, 0, 4, 7. La fiecare dintre tragerile speciale ale lunii septembrie, castigurile vor fi suplimentate cu 100.000 de euro la categoria intai si cu un Logan la categoria a doua. (Radu Crivat)

Arad - Baiat de 7 ani strivit de poarta unei fabrici

Un baiat in varsta de 7 ani a murit ieri dupa ce a fost strivit de o poarta metalica de peste 200 de kilograme, care s-a prabusit peste el in timp ce se juca, transmite Mediafax. Locatarii din zona au fost alertati de strigatele celorlalti copii si au solicitat interventia unei ambulante. Desi medicii au ajuns la fata locului in cateva minute, Serviciul Judetean de Ambulanta (SJA) fiind in apropiere, acestia nu au putut decat sa constate decesul micutului. Locuitorii din zona afirma ca au sesizat in repetate randuri conducerea fabricii despre faptul ca poarta este defecta si risca sa se prabuseasca.

Constanta - Fost director al Porturilor in vizorul politiei

Fostul director general al Administratiei Porturilor Maritime Constanta (APMC) este cercetat pentru modul in care a atribuit si derulat sase contracte de prestari servicii catre anumite societati comerciale. Potrivit politistilor constanteni, s-a stabilit ca Gheorghe Moldoveanu, fost director la APMC, prin organizarea unei licitatii cu privire la externalizarea serviciilor de PSI la navele si instalatiile plutitoare aflate in porturile Constanta, Midia, Mangalia si Tomis, a desemnat castigatoare societatea Consult Trade SRL, administrata de catre Gheorghe Pandichi. In urma acestei licitatii, APMC a inregistrat mari prejudicii. Contactat telefonic de Mediafax, fostul director al APMC a declarat ca nu comenteaza acuzatiile aduse si spune ca asteapta ca organele competente sa finalizeze ancheta. (Mariana Craciun)

Vaslui - Preot cu diploma falsa cercetat penal

Un preot din localitatea vasluiana Pribesti este cercetat de politisti pentru ca s-a folosit de o diploma falsa pentru a preda ore de Religie si de a obtine un salariu mai mare, de profesor calificat. Dupa ce a fost primar timp de opt ani, preotul Rebegea Mihai s-a intors la parohia din Pribesti si a inceput sa predea elevilor Religia. Pentru ca salariul era mic, Rebegea a facut rost de o diploma de licentiat, desi nu a urmat cursurile Facultatii Teologice Bucuresti. Preotul este cercetat in prezent pentru inselaciune, fals si uz de fals. (Catalina Vieru)

Atac - Constanteanul "Pitbull" musca dintr-un vecin

Un constantean poreclit "Pitbull" este cercetat de politisti dupa ce a ranit un barbat muscandu-l de obraz. Potrivit Mediafax, altercatia s-a petrecut sambata, pornind de la ocuparea locului de parcare. Iesindu-si repede din fire, conducatorul autoturismului marca Volkswagen Touareg, Marius Aurel Mihai, a dovedit ca nu degeaba este poreclit "Pitbull". Barbatul a sarit brusc asupra lui Lucian Motoi si l-a muscat de obrazul drept. Victima a fost tratata ambulatoriu, stabilindu-i-se diagnosticul "plaga muscata regiune mentoriana".

La Tebea - Basescu a pierdut-o pe Elena Udrea

Presedintele Traian Basescu s-a aflat ieri la Tebea pentru a participa la comemorarea a 133 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Insotit de fiica sa cea mica si de consilierul prezidential Elena Udrea, presedintele a depus o coroana de flori la mormantul lui Avram Iancu, a participat la slujba de pomenire si a sadit apoi un pom langa locul unde se afla gorunul lui Horea. Presedintele a luat masa la cortul oragnizat de PD Hunedoara, dar, cand sa se aseze sa manance, a observat ca lipseste cineva. "Pe Elena (Udrea - n.r.) mi-ati pierdut-o?", a intrebat Basescu, Udrea ducandu-se sa-si schimbe hainele.

Salaj - Adjunctul Parchetului, pe mana PNA

Chivu Papita, adjunctul prim-procurorului din Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj, este cercetat pentru luare de mita in urma unei sesizari facute de Aurelia Stan, fost presedinte al Comisariatului pentru Societatea Civila Salaj. Arestata in urma cu cateva zile pentru trafic de influenta, Stan il acuza pe Chivu Papita ca a primit in mai multe randuri sume cuprinse intre cateva sute si peste 1.000 de euro, pentru a interveni in mai multe dosare ale unor clienti de-ai sai. Sesizarea impotriva lui Chivu Papita a fost inaintata Parchetului National Anticoruptie Cluj pentru cercetari. (Radu Crivat)

Hotarare de guvern - Arhiva Nationala de Filme, reinfiintata

Arhiva Nationala de Filme va fi reinfiintata ca institutie publica, in subordinea Centrului National al Cinematografiei (CNC), stabileste o hotarare de guvern. In 2003, reorganizarea CNC prin comasarea prin absorbtie a Arhivei a starnit protestele oamenilor din domeniu. Patrimoniul Arhivei s-a transmis atunci Centrului National al Cinematografiei. Activitatea Arhivei Nationale de Filme va fi finantata din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat.
×
Subiecte în articol: observator