x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - Mandat de arestare pentru detinuta gravida

Romania in 5 minute - Mandat de arestare pentru detinuta gravida

24 Noi 2006   •   00:00
14:39 - CONSTANTA
POLUARE. Canalul Dunare Marea Neagra, in dreptul localitatii Navodari, a fost poluat cu motorina pe o distanta de 1 kilometru. (E.S.)
GALATI. Un tanar de 18 ani a fost impuscat mortal de agentii de paza ai combinatului siderurgic Mittal Steel in timp ce fura fier vechi.
14:44 - OPERATIE
RECUPERARE. Calin Popescu Tariceanu a iesit cu bine din operatia la genunchi la care a fost supus. Interventia a durat doua ore si jumatate, iar premierul incepe azi programul de recuperare. Tariceanu este insotit de sotia sa si de un staff care ii permite sa-si exercite functia.
RECHIZITORIU. Deputatul democrat Ion Gontea a fost trimis ieri in judecata de procurorii DIICOT pentru participarea la privatizarea frauduloasa a SC Condor SA Brasov (fosta ICS Alimentara). Parlamentarul e acuzat ca a contribuit la prejudicierea statului cu 54 de miliarde de lei vechi. (Miruna Pasa)

SALARII - Profesorii primesc inca o majorare
Ministrii Sebastian Vladescu si Mihail Hardau au anuntat ieri in Parlament ca Guvernul e de acord cu un amendament la bugetul pe 2007, care prevede transferarea a 420 de milioane RON din bugetul alocat Ministerului Educatiei de la capitolul investitii la cel referitor la salariile profesorilor. Aceasta ar insemna o crestere salariala de 4%-5%. Vladescu a spus insa ca aceasta este "ultima cedare" pe care Executivul o face pe linia politicilor salariale in Educatie in acest moment. (Aniela Nine)

INVESTITIE - Bloc nou pentru angajatii MAI
Ministerul Administratiei si Internelor va cheltui 3,3 milioane de euro pentru construirea in Bucuresti a unui bloc cu 115 apartamente. Blocul, amplasat pe Bulevardul Mircea Voda, va avea sapte-opt etaje, cu subsol si parter. In imobil vor locui angajati ai ministerului selectati pe criterii sociale de catre comisiile de specialitate. Lucrarile, finantate din fonduri publice, vor fi finalizate pana la 1 aprilie 2009. (Mara Raducanu)

PROIECTE - 300 de milioane de euro pentru plaje
Pentru protectia si reabilitarea partii sudice a tarmului romanesc al Marii Negre este nevoie de circa 300 de milioane de euro, conform unui studiu realizat de Agentia Japoneza pentru Cooperare Internationala (JICA), la cererea Executivului. Principalele zone care vor beneficia de investitii sunt Constanta, Olimp, Eforie si Costinesti. (Elena Stan)

MUZEUL SATULUI - Craciun romanesc la Strasbourg
Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" organizeaza, in perioada 25 noiembrie-23 decembrie, la Strasbourg, "Temple Neuf", expozitia "Traditii de Craciun si Anul Nou la romani". Scopul ineditei expozitii este de a promova imaginea Romaniei la Strasbourg. Expozitia este realizata in colaborare cu Institutul Cultural Roman si prezinta obiecte din patrimoniul foarte bogat al Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti". De la costumele populare, obiecte simbolice specifice Sarbatorilor de iarna pana la spectacolul mastilor, totul va fi un pasaport cultural ce poarta semnatura valorii.

BRAILA - Detinuta gravida, din nou la tribunal
Zilele trecute, pe numele Gicutei Coman, care in august fusese incarcerata in Penitenciarul Braila, desi era gravida in sase luni, a fost emis un nou mandat de arestare. Femeia a nascut intre timp, iar sentinta de intrerupere a executarii pedepsei de sase luni pentru neplata pensiei alimentare catre primul sau copil a expirat la inceputul lunii noiembrie. Gicuta a incercat ieri sa depuna o noua cerere de intrerupere a executarii pedepsei pentru un an. Judecatorii din municipiul Braila au trimis-o insa la Insuratei, la Judecatoria care a emis mandatul de arestare si a dat sentinta de condamnare a acesteia la inchisoare. (Daria Cristian)

ANTENA 3 - Ilie Nastase si Securitatea
Cel mai cunoscut tenisman roman al tuturor timpurilor, Ilie Nastase, dezvaluie la Antena 3 relatiile sportivilor cu Securitatea si puterea comunista. Nastase face confesiuni despre dialogurile cu Nicolae si Elena Ceausescu, atitudinea Securitatii fata de el, de ce nu s-a stabilit la Paris sau New York. Marele campion afirma ca tatal sau, contabil sef al bancii unde a avut loc jaful secolului in anii ’50 in Romania, a fost anchetat si batut la Securitate. Mai multe dezvaluiri interesante in emisiunea "Puterea din umbra", moderata de Radu Tudor la Antena 3 incepand cu ora 22:05.

BRASOV - Petrecere de ziua Roxanei
Roxana Iakab, fetita disparuta din Brasov, a implinit ieri 5 ani. Familia a sarbatorit-o, sperand ca micuta e teafara si sanatoasa, cu un tort cu cinci etaje care a fost impartit invitatilor la petrecere - copiii cu care Roxana se juca in cartier si colegii de gradinita. "A primit o multime de cadouri de la copii si toti i-au cantat «La multi ani!», ca la fiecare aniversare, dar fara ea n-a fost la fel", spune tatal, Marius Kramer. Barbatul a mai declarat ca simte ca Roxana e in viata si spera ca rapitorii ei sa aiba suflet si sa o elibereze. (Andreea Sminchise)

STUDIU - Muncim mult, dar neproductiv
Romanii muncesc cu trei ore mai mult pe saptamana decat media europeana, desi sunt platiti mult mai prost, se arata intr-un studiu elaborat de Grupul de Economie Aplicata (GEA). "Este clar ca in Romania se munceste mai mult decat media europeana, insa competitivitatea este slaba, adica se munceste prost", a spus Liviu Voinea, director de cercetare la GEA. Cinci zone din Romania se plaseaza intre ultimele zece din Europa din punct de vedere al productivitatii muncii. (Daniela Ivan)


PREGATIRI DE SARBATORI. Angajatii municipalitatii lucreaza in aceste zile pentru a instala milioane de beculete pe bulevardele principale ale Bucurestiului. Premiera din acest an va consta in culorile dominante, care vor fi alb, albastru si galben, adica culorile Uniunii Europene. Luminile de sarbatoare vor fi aprinse de primarul general Adriean Videanu dupa parada de Ziua Nationala.
×
Subiecte în articol: observator