x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute / Munca in zadar - Retinut de politisti, eliberat de instanta

Romania in 5 minute / Munca in zadar - Retinut de politisti, eliberat de instanta

07 Oct 2006   •   00:00

13:58 - CIUPERCI OTRAVITE

BRASOV. Doua persoane si-au pierdut viata si alte cinci au fost ranite dupa ce au fost implicate ieri in doua accidente rutiere.
DOLJ. Patru persoane din Izvoare, printre care se afla si o fetita de 12 ani, sunt internate in spital dupa ce au consumat ciuperci otravitoare.

14:03 - AMENZI

ALBA. Consiliul Local Alba-Iulia a decis sa sanctioneze cu amenda consumul de inghetata in mijloacele de transport si pe domeniul public. Amenda este cuprinsa intre 60 si 120 de lei. Alte fapte care constituie contraventii sunt fumatul, scuipatul, consumul de seminte pe domeniul public.
DUNARE. Bratul Sfantul Gheorghe a fost poluat ieri cu 100 de litri de produse petroliere in timpul unor manevre de dezmembrare a epavei Rostok. Poluarea a fost semnalata ieri-dimineata in aval Mahmudia. Reziduurile au trecut peste barajul antipoluant din cauza vantului. (Emilia Sava)

PROGNOZA ANM - Ploi slabe in urmatoarele zile
Pentru urmatoarele zile, conform ANM, vremea se va raci accentuat in toata tara. Cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Va ploua local in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, dar precipitatiile vor fi slabe cantitativ. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ploaie. Cu toate acestea, vremea in tara noastra ramane una de toamna. Temperatura maxima se va situa intre 16... 23 de grade, iar minima intre 2 si 11 grade. (Anca Ardeleanu)

CORUPTIE - Judecator sindic inculpat la instanta
Judecatoarea Rodica Marghescu, de la Tribunalul Timis, a fost trimisa in fata Instantei Supreme pentru coruptie. In dosar va fi judecat si complicele ei Nicolae Tota, administrator al SC Insolvency SRL. Concret, in prima jumatate a anului 2003, in calitate de judecatoare sindic, Marghescu a controlat lichidarea averii a sapte agenti economici. Lichidatorul favorizat, SC Insolvency SRL, a incasat onorarii de peste 900 de milioane de lei brut, din care peste 72 de milioane au ajuns la Marghescu, sub forma de dividende cuvenite mamei judecatoarei. (Violeta Fotache)

COLUMBUS DAY - Ambasada SUA va fi inchisa luni
Ambasada SUA la Bucuresti si Centrul Cultural American vor fi inchise luni, 9 octombrie, cu ocazia sarbatorii Columbus Day, dedicata navigatorului genovez Cristofor Columb, descoperitorul continentului american. Toate serviciile institutiei isi vor relua activitatea normala marti, 10 octombrie.

VALCEA - Atac la denuntatorul lui Mircia Gutau
Un autoturism decapotabil ce apartinea omului de afaceri valcean Crinu Popescu a fost distrus de persoane necunoscute. Politistii merg pe ideea unei tentative de furt din auto, desi nu a disparut nici un obiect. Popescu este convins ca la mijloc este vorba de o razbunare, "programata" la flagrantul organizat de el, in urma caruia primarul Mircia Gutau a fost arestat pentru luare de mita. Sotia primarului aflat in arest a infirmat declaratiile patronului, catalogandu-l drept "om bolnav la cap". (Alexandra Chivu)

BOTOSANI - Retinut de politisti, eliberat de instanta
Politistii l-au retinut ieri pe principalul suspect in cazul disparitiei baietelului de 2 ani din Hanesti, dar pentru comiterea altor infractiuni. Anchetatorii l-au banuit de la primele investigatii pe Ioan Lazar, concubinul mamei copilului, ca ar avea legatura cu disparitia lui Iordache Marian (2 ani). Dupa cateva ceasuri de audieri, instanta a decis insa repunerea lui in libertate, magistratii botosaneni motivand decizia prin formula tipica "nu prezinta pericol social". (Razvan Constantin)

RAPIRE CRAIOVA - Acuzata si-a schimbat declaratia
Femeia suspectata ca a plecat din Maternitatea Spitalului de Urgenta Craiova cu baietelul de doua luni si-a schimbat, in fata magistratilor de la Judecatoria Craiova, declaratia data in cursul urmaririi penale, transmite Mediafax. "Femeia a sustinut ca a plecat cu copilul in jurul orei 16:00, si nu cum a declarat initial.", a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Dolj, Laura Udrea. Tribunalul Dolj va judeca saptamana viitoare recursul formulat de aparatorii Iuliei Sandu impotriva mandatului de arestare preventiva pe 29 de zile.

BOTOSANI - Procuror lesinat in fata infractorilor
Un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani a lesinat ieri dupa-amiaza in timpul unei sedinte de judecata in care era discutata propunerea de arestare preventiva a doi politisti de frontiera si a altor noua persoane acuzate de trafic cu tigari de contrabanda si constituire de grup de criminalitate organizata. Procurorul Lacramioara Balica a cedat dupa mai mult de 30 de ore de activitate continua, pe parcursul carora a audiat un grup format din zeci de persoane banuite ca fac parte dintr-o retea internationala de traficanti cu tigari.

CAZUL RAFO - CAROM - Tender ramane "consemnat" in tara
Omul de afaceri Ovidiu Tender va ramane in continuare sub puterea interdictiei de a parasi tara. Tribunalul Bucuresti a respins ieri solicitarea omului de afaceri de ridicare a acestei masuri preventive. Tender, judecat pentru comiterea mai multor infractiuni economice in dosarul RAFO - Carom, invocase in urma cu trei zile, in fata judecatorului, motive medicale si de afaceri pentru a fi lasat sa paraseasca tara. (M.P)


INAUGURARE. Copiii nevoiasi din Bucuresti au de ieri un nou camin: Centrul pentru Copii "Sfantul Marcellin Champagnat", infiintat de Asociatia Fratilor Maristi, o congregatie catolica spaniola, si de organizatia Caritas din Austria, cu sprijin financiar Erste Bank. Centrul are o capacitate de 40 de locuri si ii va adaposti pe micutii saraci, cu parinti sau fara. Educatorii lor de aici vor avea grija ca ei sa frecventeze cursurile scolilor publice, dar si sa primeasca o educatie spirituala, morala si afectiva. (Daniela Sontica)
×
Subiecte în articol: observator