x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a schimbat roata! O româncă le dă de muncă italiencelor, chiar la ele acasă

S-a schimbat roata! O româncă le dă de muncă italiencelor, chiar la ele acasă

19 Ian 2016   •   15:24
S-a schimbat roata! O româncă le dă de muncă italiencelor, chiar la ele acasă
Sursa foto: gazetaromaneasca.com

Noi, românii, suntem obișnuiți să ne părăsim țara pentru a munci în diferite țări din lumea asta, de cele mai multe ori europene. Dar iată că există și un exemplu altfel… 

O româncă a plecat în Italia pentru un loc de muncă mai bine plătit decât în țara sa, dar a ajuns să-și deschidă propria afacere și, astfel, să facă angajări chiar din rândul locuitorilor de acolo.

Lari Balahura, o femeie în vârstă de 40 de ani, mamă a doi copii şi căsătorită cu un român din Ploieşti, a sosit la Termoli în urmă cu un an şi jumătate, şi a deschis o croitorie de reparaţii şi confecţii care acum este foarte căutată, scrie gazetaromaneasca.com.

Volumul de muncă a crescut astfel încât ea urmează să angajeze două doamne din Termoli, "fiindcă nu reuşesc să ţin pasul cu toate şi am nevoie de un ajutor".

În România câştiga 150 de euro pe lună, în Italia a lucrat ca muncitoare agricolă pentru 12 euro pe zi. "Dar aici la Termoli am întâlnit persoanele care m-au ajutat să realizez prima parte a visului meu".

"O poveste de integrare", o numeşte publicaţia "Primo Numero" care se ocupă de subiecte din Termoli şi Molise. "Croitoreasa româncă ce acum dă de lucru italiencelor" a devenit un subiect interesant pentru toată lumea din zonăși nu numai.

×