x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sibiu - Intalnire intre Coelho si Miscoci

Sibiu - Intalnire intre Coelho si Miscoci

de Dan Tomozei    |    15 Oct 2005   •   00:00
Sibiu - Intalnire intre Coelho si Miscoci

Aflat in vacanta la Sibiu, scriitorul Paulo Coelho a povestit printre altele de prietenia sa cu Sorin Miscoci, cameramanul Prima TV rapit in Irak.
"Am un prieten la Sibiu, e vorba despre Sorin Miscoci, care a trait aceleasi tragice evenimente ca si mine. Amandoi am fost rapiti si din fericire amandoi am scapat cu bine din evenimente. De aceea cred ca multe din trairile noastre sunt comune", a spus scriitorul brazilian, care in 1974 a fost rapit in tara natala de reprezentantii unor factiuni aflate la putere in acea perioada. Coelho a fost incarcerat pe motiv ca ideile si textele sale instigau la anarhie si revolutie impotriva puterii. Dupa ani la rand in care a fost declarat si nebun si a fost inchis in ospiciu, celebrul scriitor a fost eliberat.

"Tragedia lui Coelho este diferita fata de a mea, insa a fost extrem de interesat sa discutam despre experientele pe marginea rapirii. Dupa ani buni de la propria tragedie, Coelho vede cu alti ochi evenimentele de acest gen. Pe langa multe cuvinte de imbarbatare, mi-a dat si un sfat mai direct. Mi-a spus «incearca sa uiti totul!»".

×
Subiecte în articol: observator