x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Site - MAE se misca greu pe internet

Site - MAE se misca greu pe internet

de George Daniel Ripa    |    05 Ian 2007   •   00:00

Romanii care doresc sa mearga prin Europa, dar folosesc site-ul de internet al MAE, cu siguranta ca nu vor ajunge prea departe. Unul dintre cele mai importante motive pentru care romanii au asteptat cu infrigurare integrarea in Uniunea Europeana este si faptul ca incepand cu 1 ianuarie orice cetatean roman poate calatori in toate statele UE fara a mai avea nevoie de viza si pasaport.

INTARZIERE. Daca insa romanii care vor sa plece intr-o tara membra a UE se informeaza de pe site-ul oficial al Ministerului Roman de Externe, www.mae.ro, afla ca are inca nevoie de pasaport pentru calatorie. In loc sa fie trimisi direct la aeroport sau la un punct de trecere a frontierei, cetatenii romani sunt indemnati sa treaca pe la ambasadele unor state, cum ar fi Marea Britanie, pentru a-si procura vizele. "Cetatenii romani au nevoie de viza de intrare in Marea Britanie, indiferent de tipul calatoriei, inclusiv pentru tranzit. Vizele nu se elibereaza la frontiera", sta scris eronat pe site-ul MAE. Chiar daca am aderat o data cu Bulgaria la UE la 1 ianuarie 2007, nici informatiile de calatorie in aceasta tara nu sunt cele corecte. "La intrarea in Bulgaria, trebuie declarat scopul calatoriei si trebuie prezentate pasaportul valabil cel putin sase luni, mijloacele financiare minime necesare sederii sau tranzitarii teritoriului Bulgariei, precum si asigurarea medicala." Din fericire insa, un cetatean roman care doreste sa ajunga in Bulgaria sau in oricare alta tara membra a Uniunii nu are nevoie decat de Cartea de Identitate si de Cardul European de Sanatate.

EUROEROARE. Jurnalul National informa ieri ca nici site-ul de internet al UE nu era inca updatat, mai precis Romania era trecuta inca pe lista statelor candidate. Din fericire insa, ieri, administratorii site-ului au oferit in sfarsit informatii corecte despre Romania.

×
Subiecte în articol: observator