x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

01 Oct 2006   •   00:00

POLITICA - Liberalii, in fierbere

Biroul Permanent Central al PNL a hotarat vineri seara la Cluj sa nu-l sustina pe PSD-istul George Maior la sefia SRI. "Avand in vedere ca PNL a solicitat depolitizarea structurilor informative si a cerut ca in fruntea lor sa fie pusi civili cu o inalta tinuta profesionala si morala, parlamentarii liberali vor vota impotriva lui Maior", a spus purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian. In ce-l priveste pe Claudiu Saftoiu, propus pentru a prelua sefia SIE, liberalii vor decide daca il sustin sau nu dupa audierea lui la comisiile de resort. Ieri, la Cluj, Delegatia Permanenta a PNL a decis excluderea din partid a deputatilor Raluca Turcan si Cristian Boureanu. (Dana Piciu)

RESPECT - Azi e ziua varstnicilor

Adunarea Generala a Natiunilor Unite a desemnat ziua de 1 octombrie ca "Zi internationala a persoanelor in varsta", in rezolutia 45/106 din 14 decembrie 1990. Aceasta decizie a fost precedata de o serie de initiative ONU, dintre care amintim de Planul international de actiune pentru probleme legate de imbatranire de la Viena, adoptat in 1982 de Summit-ul Mondial si aprobat ulterior de Adunarea Generala a Natiunilor Unite in rezolutia 47/86.

CERERI - Ce-au mai facut francofonii

Premierul Canadei, Stephen Harper a dorit sa fie escortat la cumparaturi in mall-urile bucurestene iar delegatia Rwandei a solicitat o excursie pe Valea Prahovei, a anuntat ieri directorul SPP, generalul Lucian Pahontu. Seful SPP a tinut sa infirme zvonurile conform carora printul Albert de Monaco si-ar fi petrecut una dintre noptile din perioada Sommet-ului in compania a trei femei, pe care SPP le-ar fi adus la apartamentul din hotelul in care acesta a fost cazat.

ARAD - Incendiu devastator

O cladire cu valoare istorica din centrul Aradului a fost afectata de un incendiu puternic, izbucnit ieri dupa-amiaza, in locuinta unei familii de chiriasi ai primariei, politistii fiind nevoiti sa inchida una din cele mai circulate strazi pentru ca pompierii sa poata interveni. Incendiul a izbucnit intr-o cladire de patrimoniu situata pe strada Lucian Blaga, care intersecteaza bulevardul central al orasului. Fumul dens a fost observat de trecatori.

ACTIVITATI - Toamna oradeana

Primaria orasului Oradea organizeaza in perioada 28 septembrie-14 octombrie o serie de evenimente reunite sub titlul: "Toamna oradeana". Teatru, muzica populara si folk, targul palincarilor, festivalul vinului, sesiuni stiintifice, ziua orasului Oradea (14 octombrie), activitati sportive si multe alte surprize.

BEBELUS DISPARUT - Vor sa dea in judecata spitalul

Parintii bebelusului disparut joi din Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova vor sa dea conducerea institutiei in judecata. Tatal micutului crede ca fiul lui putea fi luat din maternitate numai cu acordul tacit al angajatilor. Cei doi oameni care trebuie sa creasca alti trei copii dintr-o pensie de handicap nu au bani pentru a-si permite un proces. De aceea, acestia fac apel la cititorii Jurnalului National pentru a primi ajutor juridic. Politistii doljeni au reusit sa identifice femeia ce il vizita pe micut, recomandandu-se a fi matusa acestuia. Este mama unui vecin al familiei Golovin. Conform politistilor, sansele ca aceasta sa fie autoarea rapiii sunt nule. (Alex Nedea)

BUCURIE - S-a nascut copilul Caravanei Jurnalul

3 kilograme 600, inaltuta, brunetica, agitata. A tipat la mama ei din prima clipa. Este vorba despre Sara, nou-nascutul cuplului Dana si Doru Cobuz, reporteri speciali ai Jurnalului National. Povestea lor de dragoste s-a infiripat anul trecut, in Caravana Redescoperirea Romaniei. Apoi s-au casatorit, iar acum, iata, li s-a nascut o fetita cu o personalitate puternica.

×
Subiecte în articol: observator