x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

18 Iun 2006   •   00:00

Litoral - 300 de politisti la mare

Peste 300 de politisti detasati pe Litoral au intrat de ieri in dispozitiv, fiind repartizati sa actioneze in statiunile de la Marea Neagra in perioada sezonului estival. Adjunctul IJP Constanta, comisar-sef Adrian Rapotan, a precizat ca, dupa ce in urma cu doua saptamani 300 de elevi ai Scolii de Politie din Campina au inceput sa patruleze in statiuni, acum doua zile au sosit si politistii profesionisti din tara.

Politic - PSD, somat sa voteze legile integrarii

Premierul Calin Popescu Tariceanu a amintit Partidului Social Democrat ca trebuie sa dovedeasca responsabilitate in egala masura cu toate celelalte forte politice pentru adoptarea legilor necesare integrarii europene. "Stam si ne jucam de-a motiunea - care evident ca n-are nici o sansa sa treaca - in loc sa discutam in Parlament legile privind finantarea partidelor politice, infiintarea agentiei de integritate sau Legea comertului", a afirmat ieri-seara Tariceanu la TVR. (Daniela Sontica)

Sarbatoare - Sfintii de pretutindeni si de oricand

Biserica ortodoxa praznuieste astazi Duminica Tuturor Sfintilor. Chiar daca in fiecare zi a anului se face pomenirea unuia sau a mai multor sfinti. Pentru ca exista sfinti nestiuti de nimeni, s-a hotarat din vechime ca in fiecare duminica de dupa Rusalii sa fie sarbatoriti toti cei placuti lui Dumnezeu, pentru ca nici unul dintre ei sa nu ramana trecut cu vederea. (Daniela Sontica)

Bucurie - Nunta de Jurnalul

In ultima vreme ploua cu nunti la Jurnalul National, semn de noroc. Razvan Belciuganu, colegul nostru de la Departamentul Investigatii, a scapat ieri de burlacie. Respectiv, si-a unit destinul cu Oltea Boldisor-Buta la Biserica Sfantul Elefterie din Bucuresti. Ii dorim fericire, combinata cu anchete de succes si, daca timpul ii va permite, o droaie de mici investigatori in familie. Este greu sa-i spui unui Hercule Poirot "Casa de piatra!", asa ca ii vom zice: "Domnule, jos palaria ca ai avut curajul sa te insori!". (R.R.)

Bucuresti - Accident in Floreasca

Doi tineri s-au inecat vineri seara in Lacul Floreasca, dupa ce au facut multe curse cu un skijet. Potrivit martorilor, in jurul orei 20:00, cei doi tineri au luat skijetul, care apartinea patronului unei terase de pe marginea Lacului Floreasca, pentru a face niste curse pe apa. Unul dintre tineri a fost descoperit sambata, in jurul orei 15:00, de Detasamentul de Salvatori Pantelimon. Cercetarile continua pentru gasirea celei de-a doua persoane.

Piatra de temelie - Vadim incepe "Puscaria mafiotilor"

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ieri ca saptamana viitoare va pune piatra de temelie la "Puscaria mafiotilor", eveniment la care va fi insotit de presa, de un sobor de preoti si de un taraf de lautari. Vadim a explicat ca taraful va canta melodii de puscarie pentru viitorii locatari ai inchisorii, cantece de genul: "Eu cu lantul la picere, tu desfaci sticle de bere!".

Spania - Proxenet roman condamnat

Un tribunal spaniol a condamnat un cetatean de origine romana la 12 ani si jumatate de inchisoare, cea mai grea pedeapsa privativa de libertate pronuntata pentru trafic de fiinte umane in Spania. Romanul a fost condamnat miercuri la cinci ani de inchisoare pentru intrare ilegala in tara, in vederea desfasurarii de activitati de exploatare sexuala, si la trei pedepse de cate doi ani si jumatate pentru trei infractiuni de prostitutie, ceea ce ridica pedeapsa totala la 12 ani si jumatate de inchisoare.
×
Subiecte în articol: observator