x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

18 Ian 2006   •   00:00

Bucuresti - Tofan, bagat in spital de batausi

Omul de afaceri Gheorghe Tofan a fost batut ieri in Bucuresti de mai multi indivizi necunoscuti. Agresiunea s-a petrecut in jurul orei 14:20, in zona statiei de metrou Dristor. El a fost dus la Spitalul de Urgenta Floreasca avand mai multe rani la cap. Politia a fost anuntata de catre medici, potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan. (Violeta Fotache)

Asigurari - Masinile fara RCA, suspendate

Inmatricularea vehiculelor pentru care nu au fost incheiate asigurari de raspundere civila auto (RCA) sau pentru care nu au fost efectuate inspectiile tehnice periodice va fi suspendata de drept de la 1 aprilie. Proprietarii vizati vor fi instiintati anterior pentru a remedia situatia. Si soferii care nu vor preschimba, pana la 28 martie, vechile modele ale certificatelor de inmatriculare, emise inainte de 1997, risca suspendarea inmatricularii autovehiculului.

Solutie - Seful CJ Constanta vrea in MISA

Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, cercetat alaturi de primarul Constantei, Radu Mazare, intr-un dosar privind retrocedarea unor terenuri, a anuntat ieri ca s-a hotarat sa intre in MISA. "Pentru ca Suedia i-a acordat azil politic lui Bivolaru si a confirmat ca a fost un dosar politic, poate scap si eu de acest dosar, care este construit tot la comanda politica", a spus Constantinescu.

Campanie - Mai putine accidente rutiere

IGPR a demarat ieri o campanie de prevenire a accidentelor rutiere cu urmari grave, obiectivul acesteia fiind reducerea accidentelor cu 5%, pana la data de 31 iulie 2006. In acest sens, conducerea IGPR a semnat un parteneriat cu mai multe institutii ale statului. Reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii au absentat de la aceasta manifestare, desi fusesera invitati. (Radu Crivat)

Decizie - Pavelescu, exclus din PIN

Adunarea Nationala a Liderilor a hotarat ieri excluderea deputatului Aurelian Pavelescu din Partidul Initiativa Nationala. Motivul: incalcarea grava a Statutului PIN - conducerea de negocieri pentru fuziuni si aliante politice fara mandatul Consiliului Liderilor PIN - pentru savarsirea de abateri grave de la disciplina de partid, negocieri privind inscrierea si preluarea de functii in alte partide. Recent, Pavelescu a purtat negocieri cu PNG-ul condus de Gigi Becali.

Iasi - Victimele de la SMURD, omagiate

Doua strazi din apropierea Aeroportului Iasi vor purta numele celor doua cadre medicale SMURD care au murit in accidentul de elicopter produs la 9 ianuarie. De asemenea, Primaria mai doreste sa amplaseze, la sediul SMURD, doua busturi si doua placi comemorative dedicate celor doua cadre medicale.

Cazul Clamparu - Judecatori recuzati

Dosarul cunoscut opiniei publice sub numele de "Cazul Clanul Clamparu" a fost amanat ieri la Curtea de Apel Alba-Iulia, dupa ce au fost recuzati toti judecatorii acestei instante. Din acest motiv, s-a dispus scoaterea cauzei de pe rol si trimiterea dosarului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a declarat judecatorul Cecilia Morariu, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba-Iulia. Decizia instantei a venit dupa ce presedintele Basescu a atras atentia, in urma cu o saptamana, asupra eliberarii unor suspecti in acest caz. (Lucian Dobrater)

Calomnie - Vanghelie se simte inca lezat

Audiat ieri la Judecatoria Sectorului 5 in dosarul in care il acuza de calomnie pe Adriean Videanu, Marian Vanghelie a spus ca este lezat si astazi de afirmatiile facute de actualul primar general in 2004. "Ma simt lezat din luna in care a inceput campania (n.r. - electorala) si ma simt si acum", a spus Vanghelie. Edilul Sectorului 5, care invocase cuvantul "looser" ca fiind unul dintre cele ce i-au lezat demnitatea, a evitat totusi sa defineasca termenul. El a intrebat instanta daca poate sa raspunda "cu privirea".

Sfantul Sinod - Protest in fata Patriarhiei

Cateva sute de credinciosi din Sibiu, insotiti de preoti, au fost ieri in fata Patriarhiei Romane, unde s-a desfasurat sedinta Sfantului Sinod privind infiintarea unei noi Mitropolii in Transilvania. Ei au protestat fata de hotararea de a scinda Mitropolia Ardealului in Mitropolia Sibiului si Covasnei-Harghitei si Mitropolia Clujului, Alba-Iuliei, Crisanei si Maramuresului. Enoriasii au renuntat la manifestatie la apelul mitropolitului Laurentiu Streza, care a iesit din sedinta Sfantului Sinod si le-a vorbit.

Achizitie - Petrom cumpara benzinariile OMV


Petrom va prelua activitatile OMV din Romania, Bulgaria si Serbia si Muntenegru. Compania va detine astfel 99,9% din OMV Mineraloel Romania SRL, OMV Bulgaria EOOD si OMV Jugoslavija d.o.o si va functiona ca un centru operational al Grupului OMV pentru Europa de Sud-Est. Ca urmare a tranzactiei, 178 de statii OMV devin proprietatea Petrom, dar vor opera in continuare sub numele OMV. Valoarea tranzactiei este de 234,4 milioane Euro.

Solutie - Seful CJ Constanta vrea in MISA


Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, cercetat alaturi de primarul Constantei, Radu Mazare, intr-un dosar privind retrocedarea unor terenuri, a anuntat ieri ca s-a hotarat sa intre in MISA. "Pentru ca Suedia i-a acordat azil politic lui Bivolaru si a confirmat ca a fost un dosar politic, poate scap si eu de acest dosar, care este construit tot la comanda politica", a spus Constantinescu.

Caz izolat - "Guru" nu ne amana aderarea


Cazul Gregorian Bivolaru nu poate provoca amanarea aderarii europene a Romaniei, apreciaza presedintele Comisiei de politica externa din Parlamentul European, Elmar Brok. Intr-un interviu acordat Delta RFI, Brok a spus ca a primit, la cerere, din partea autoritatilor romane, doar cateva detalii legate de cazul Bivolaru. "Acesta este un caz individual si nu va fi suficient pentru a amana aderarea Romaniei", a declarat europarlamentarul german. (Irina Cristea)

Controversa - Ministrul Flutur critica


Contractul de identificare a animalelor mici (ovine, caprine si suine), incheiat de Autoritatea Veterinara cu IQ Management a fost aspru criticat ieri de ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Jurnalul National v-a prezentat mai multe aspecte vizand "tunul" dat de IQ Management: incalcarile flagrante ale legislatiei in organizarea licitatiei sau platile ilegale realizate in timp ce contractul e blocat in justitie. Flutur si-a exprimat dubiile asupra functionalitatii sistemului. (Diana Rucinschi)
×
Subiecte în articol: observator