x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

10 Oct 2005   •   00:00

Festivitati - Holocaustul, comemorat la Iasi

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, a inaugurat ieri Centrul de Studii Ebraice din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. Data de 9 octombrie, Ziua de comemorare a Holocaustului in Romania, marcheaza inceputul deportarilor populatiei evreiesti in Transnistria, in 1942. La evenimentul de la Iasi au mai participat numerosi reprezentanti ai comunitatii evreiesti din tara si strainatate, printre care ambasadorul Israelului la Bucuresti, Excelenta Sa Rodica Gordon Radian, si directorul Muzeului Memorial de la Ierusalim, Avner Shalev.

Protectie - Multivitamine pentru copii

Peste 500.000 de copii cu varste sub 16 ani din zonele afectate de inundatii vor beneficia gratuit de suplimente alimentare pe baza de minerale si vitamine (calciu, calciu cu magneziu). "Intrucat o mare parte din populatia sinistrata o reprezinta copiii, Ministerul Sanatatii a elaborat un program special de administrare a suplimentelor alimentare pe baza de minerale si vitamine, asigurandu-se astfel un suport minim impotriva imbolnavirilor in sezonul rece", a anuntat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Bugetul este de 5 miliarde de lei vechi. (Magda Marincovici)

Secret - Nicu Alifantis s-a insurat in taina

"A venit, a venit toamna, acopera-mi inima cu ceva…", canta Alifantis. A venit si i-a adus in dar cantautorului o sotie… Nicu Alifantis (51 de ani) s-a casatorit religios, in mare secret, la o biserica din Sighisoara, cu Anca, femeia pe care o iubeste de multa vreme. Si sentimentul este reciproc, dar unirea in fata lui Dumnezeu se lasa asteptata. Pana acum… La ceremonia religioasa au luat parte doar cateva perechi de prieteni apropiati. Nasii (la fel de misteriosi), unul dintre liderii PSD, Miron Mitrea, si sotia. (D.O.)

Bucuresti - Ancheta pentru vaccinuri expirate

Fostii sefi ai Institutului de Sanatate Publica Bucuresti, Adriana Pistol, Alexandru Rafila si Octavian Mihalcea, vor fi cercetati penal pentru ca nu au utilizat la timp zeci de mii de doze de vaccin antigripal si diftero-tetanic pediatric. Dozele au fost distruse pentru ca au expirat, prejudiciul fiind de aproape 4,5 miliarde de lei vechi. In stocul UNIFARM au fost gasite aproximativ 10.000 de doze de vaccin antigripal si aproximativ 63.000 de doze de vaccin diftero-tetanic pediatric neutilizate. (Magda Marincovici)

Transporturi - Podul de la Bucov, redeschis

Traficul auto usor pe podul de la Bucov va fi reluat astazi pe un singur fir. Anuntul a fost facut sambata de ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, aflat intr-o vizita la Buzau. Dobre a precizat ca obiectivul va fi redeschis traficului de pana la trei tone si jumatate dupa o ultima inspectie a lucrarilor efectuate pana in prezent. Ministrul a mai spus ca lucrarile definitive la obiectivul de la Bucov vor fi finalizate in aproximativ o luna si jumatate. (RomNET)
×
Subiecte în articol: observator