x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suntem repetenţii Europei la serviciile online ale statului

Suntem repetenţii Europei la serviciile online ale statului

18 Dec 2013   •   15:31
Suntem repetenţii Europei la serviciile online ale statului

Încă o performanţă negativă “bifată” de România: suntem pe ultimul loc în UE la accesarea serviciilor online ale statului. Doar 5% din populaţia României a accesat serviciile online ale autorităţilor comparativ cu o medie de 41% în UE, potrivit datelor Eurostat, institutul de statisticã al CE.

De asemenea, circa 42% dintre români nu au utilizat niciodată internetul, dublu faţă de nivelul din UE. Procentajul românilor care nu au utilizat niciodatã internetul este apropiat de cel din Bulgaria (41%). În top urmează Grecia, unde 36% din populaţie nu a accesat internetul, Italia (34%), Portugalia (33%) şi Polonia (32%).

Totodată, 32% dintre români spun că accesează zilnic internetul, iar 13% săptămânal, în timp ce 58% dintre gospodării României au acces la internet, iar 56% la dispoziţie viteze broadband.

La nivelul UE, 79% din populaţie are acces la internet, iar 76% la servicii în bandă largă. Totodată, 62% dintre europeni intră zilnic pe net, 10% săptămânal, iar 21% nu au utilizat niciodată internetul, se mai arată în raportul Eurostat, citat de Mediafax.ro.


 

×