x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedie pe balta șmecherilor

Tragedie pe balta șmecherilor

de Diana Scarlat    |    15 Iun 2015   •   08:24

Ciocnirea dintre două bărci cu motor, soldată cu un mort şi cinci răniţi, sâmbătă spre duminică, este consecinţa circulaţiei haotice de pe Lacul Snagov. În plus, noaptea e aproape imposibil de navigat, din cauza reflectoarelor riveranilor, care te orbesc.

Regulile de circulaţie pe apă sunt la fel de stricte ca pe drumurile publice, însă puţini le respectă, mai ales atunci când nu există controale. Sutele de filmuleţe postate pe internet, chiar de către cei care încalcă regulile, dovedesc lipsa acestora. Lacul Snagov mai are şi alte probleme: „Lipsesc unele semnalizări pe care, conform regulamentului de navigare, ar trebui să le pună Apele Române sau Căpitănia Lacului Snagov”, spune custodele Lacului Snagov, Constantin Turmac.

La miezul nopţii, angajaţii teraselor din jurul lacului sunt transportaţi cu barca, pentru a ajunge acasă. Aşa s-a întâmplat şi sâmbătă spre dumi¬nică. Tragicul accident a făcut ca patru oameni să ajungă la spital, cu răni grave, iar unul a fost găsit mort, la şase metri adâncime, în apropiere de epava bărcii scufundate . „Este posibil ca barca lor să fi fost nesemna¬lizată, dar asta vom şti la finalul anchetei. Se poate circula noaptea fără riscuri, dacă se respectă regulile. Nu ştim dacă cel care conducea în acel moment barca avea sau nu permis, dacă băuse sau nu. Nefiind martori sau declaraţii, nu putem şti cu exactitate”, a explicat custodele lacului.
 

×