x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un europarlamentar român solicită UE să achiziționeze tratamente de ultimă generație privind COVID-19

Un europarlamentar român solicită UE să achiziționeze tratamente de ultimă generație privind COVID-19

11 Noi 2021   •   11:40
Un europarlamentar român solicită UE să achiziționeze tratamente de ultimă generație privind COVID-19

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat realizarea de achiziții publice comune la nivel european pentru tratamentele de ultimă generație privind COVID-19.

Eurodeputatul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, realizarea unei proceduri de achiziții comune la nivel european pentru tratamentele de ultimă generație privind COVID-19.

Este vorba despre tratamentele aprobate de Uniunea Europeană.

„Aprobarea la nivel european a unor noi medicamente, inclusiv pe bază de anticorpi monoclonali, reprezintă o soluție bună și creează premisele pentru salvarea multor vieți. De aceea, propun achiziția în comun la nivel european a acestor tratamente cum s-a întâmplat și în cazul vaccinului. Așa ne vom asigura că toți europenii au acces într-o manieră echitabilă și la un cost decent la aceste tratamente. Haideți să arătăm fața umană a Europei și să realizăm rapid această procedură de achiziții la nivel european pentru toate tratamentele de ultimă generație!”, a declarat europarlamentarul român.

Eurodeputatul Victor Negrescu și-au justificat solicitarea prin faptul că România se confruntă cu o criză a medicamentelor pentru tratamentul COVID-19.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Victor Negrescu