x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Ciucă: Vom stabili de la 1 ianuarie TVA 5% la energia termică pentru populaţie, şcoli, spitale

VIDEO Ciucă: Vom stabili de la 1 ianuarie TVA 5% la energia termică pentru populaţie, şcoli, spitale

17 Dec 2021   •   10:52
VIDEO Ciucă: Vom stabili de la 1 ianuarie TVA 5% la energia termică pentru populaţie, şcoli, spitale
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, că în şedinţa Executivului se va stabili ca de la 1 ianuarie 2022 să fie aplicată, pe perioada iernii, TVA de 5% la energie termică pentru populaţie, cât şi pentru şcoli, spitale şi alte instituţii publice. .

"În şedinţa de astăzi vom stabili ca de la 1 ianuarie 2022 să fie aplicată cotă a Taxei pe Valoare Adăugată de 5% pentru livrarea de energie termică atât pentru populaţie, cât şi pentru şcoli, spitale şi alte instituţii publice. Măsura se va aplica pe perioada lunilor de iarnă pentru atenuarea impactului creşterii preţurilor", a precizat premierul, la începutul şedinţei Executivului.

De asemenea, el a mai anunţat că, în completarea programului Prima Casă, va fi stabilită "o cotă redusă de TVA de 5% a unei singure locuinţe, a cărei valoare depăşeşte suma de 450 de mii de lei, dar nu depăşeşte suma de 700 de mii de lei".

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca