x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Rafila îi îndeamnă pe cei care îşi vizitează rudele vulnerabile să îşi facă un test Covid

VIDEO Rafila îi îndeamnă pe cei care îşi vizitează rudele vulnerabile să îşi facă un test Covid

08 Dec 2021   •   15:29
VIDEO Rafila îi îndeamnă pe cei care îşi vizitează rudele vulnerabile să îşi facă un test Covid
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, îi sfatuieste pe cei care îşi vizitează rudele vulnerabile să îşi facă anterior un test Covid.

"Dacă se duc să îşi reîntâlnească persoane din familie, mai ales cele vulnerabile, să se testeze înainte. Pentru că este foarte important să meargă în condiţii de siguranţă şi să nu îi expună la risc", a arătat Rafila, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

În plus, Rafila a anuntat că marţi a participat la conferinţa miniştrilor sănătăţii din Uniunea Europeană, în cadrul căreia s-a pledat pentru vaccinarea populaţiei cu doza a treia, în contextul apariţiei variantei Omicron.

"S-a exprimat acolo îngrijorare pentru circulaţia acestei tulpini în spaţiul comunitar şi principalele lucruri care s-au discutat sunt următoarele: încurajarea populaţiei pentru doza a treia, pentru vaccinarea cu doza a treia, care să ofere un status imun care să nu pună probleme chiar în cazul infectării unora dintre pacienţi, chiar dacă sunt vaccinaţi. Se întâmplă acest lucru, l-am văzut şi în cazul celor trei persoane venite din Africa de Sud care au fost vaccinate în prealabil, dar din fericire formele de boală sunt foarte uşoare sau pacienţii sunt chiar asimptomatici", a spus ministrul.

 

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila