x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vitaminele şi omul

Vitaminele şi omul

de Luiza Moldovan    |    23 Mai 2014   •   17:30
LA VIE EN MOV
Ştiu pe cineva obsedat de vitamine. Zilnic ia vitamine. Un pumn de suplimente alimentare de care află fie de la televizor, fie de pe la alţi prieteni. Ia şi spirulină dar asta nu ştiu pentru ce se ia. Vitamina A o ia separat, nu ştiu de ce, mi-a explicat ceva cu orele organismului şi când e bine să iei ce să iei. De la el ştiu că nu trebuie să luăm calciul şi vitaminele în acelaşi timp, pentru că nu se absoarbe calciul. Sau vitaminele? Nu ştiu, ceva de genul. Calciul merge foarte bine luat cu magneziul şi vitamina D3, care nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al omului. De asemenea, pentru că e foarte stresat, ia şi d-alea care calmează. E foarte sensibil la reclamele la vitamine. Se miră totuşi că nu are energia pe care o arată ăia în reclamă. “Unde greşesc? Unde?”, se întreabă nelămurit.

Când a aflat de vitaminele cu absorbţie lentă a fost foarte fericit, dar totuşi, după două luni de luat, spune că nu simte nimic, că e la fel de leşinat. A pus-o pe nevastă-sa să ia pastile de slăbit, nu că madam ar fi vreo grasă, dar totuşi, e bine să. Eu mă întreb care e diferenţa dintre Q10 şi Q10 Plus. Q10 plus ce? Plus încă un Q sau încă un 10? Sau cum? Şi de unde ştiu eu sigur-sigur că ăia-mi bagă plus de Q sau plus de 10 în Q10 Plus? Cică au zis la televizor că e un bun antioxidant. Bun, dacă Q10 e un bun antioxidant, atunci Q10 Plus e un bun antioxidant antioxidant.

Prietenul ăsta al meu mai face şi sport. Spune mereu că n-are nici un chef să se ducă la sală sau să alerge prin parc. Am îndrăznit odată să-i spun să  nu mai fumeze aşa de mult, că poate de la asta i se trage. S-a ofuscat tot şi a schimbat subiectul. Cea mai bună vitamina C e aia efervescentă, să nu uitaţi asta. Foarte important, de asemenea, calciul se ia pe la ora patru, împreună cu magneziul şi vitamina D3. Optaţi pentru fiecare separat, deci, în loc să cumpăraţ un singur flacon, cumpăraţi trei, c-aşa zice la teve. Foarte important. Pentru stres sau pentru prevenirea lui, mai bine mai luaţi şi nişte d-alea de la Plafar, Alevia, cu care era să mă înec io odată, de sărăceam spaţiul public. Prietenul meu nu poate trăi fără vitamine, vitaminele sunt însăşi viaţa. I-am zis că o legătură de pătrunjel pe zi îi asigură necesarul zilnic de vitamina C dar nici nu vrea s-audă. Mai bine, e mai bine cu vitaminele din flacon, dacă zice şi la teve. 


×