x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică 150 de aleşi locali din Dâmboviţa au trecut la PSD

150 de aleşi locali din Dâmboviţa au trecut la PSD

de Agerpres    |    25 Sep 2014   •   19:12
150 de aleşi locali din Dâmboviţa au trecut la PSD

Numărul aleşilor locali dâmboviţeni care au trecut la PSD de la apariţia ordonanţei privind migraţia politică este aproape 150, a anunţat, joi, preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. Conform acestuia este vorba de 20 de primari (de la PDL) şi 127 de consilieri locali, precum şi doi aleşi judeţeni.

Cei 20 de primari veniţi în PSD se adaugă celor 47 care au fost aleşi în 2012 pe listele partidului. În Dâmboviţa sunt în total 98 de primari.

"Ultimii primari veniţi în PSD sunt Preda Cătălin de la Râul Alb şi Brânduş Viorel de la Valea Lungă. Dacă facem o analiză a situaţiei consilierilor locali, la momentul acesta, vreau să vă spun că situaţia este următoarea: în urma alegerilor din anul 2012, Partidul Social Democrat a avut 491 de aleşi locali. Astăzi, pe ceea ce s-a depus la organizaţiile locale şi la secretarii unităţilor administrativ-teritoriale, avem 618 aleşi locali, adică avem 127 de consilieri locali în plus faţă de anul 2012. Precizarea că de la PDL au plecat 92 şi au venit la PSD, de la PNL au plecat 21, de la PPDD şapte, PNG unul, PRM unul şi Partida Romilor unul. Precizez că nu avem o situaţie definitivă. Sunt, încă, multe localităţi în care nu toţi consilierii locali şi-au exprimat o adeziune. Termenul urmează să se împlinească luna viitoare, deci lucrurile sunt, ca să spun aşa, în derulare", a spus preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Preşedintele Consiliului Judeeţan Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a mai anunţat şi situaţia actuală a apartenenţei politice a consilierilor judeţeni.

"Legat de Consiliul Judeţean vă anunţ că până astăzi (joi, n.r.) avem depuse declaraţiile de apartenenţă politică de consilierii judeţeni PSD Ioan Marinescu, Neculaescu Sache, Ştefan Corneliu, Hermenean Ioan, Dincă Georgeta, Olaru Luminiţa, Stoica Liviu Cosmin, Fulga Valeriu, Iacobuţă Marius Cristin. Avem depuse cinci declaraţii de independent, respectiv Mihăiţă Moldoveanu şi Dragoş Marius Mihail Lupoiu - de la PSD, Ivan Gheorghe de la PDL, Antoniu Florin Silviu şi Dumitru Adrian de la PPDD. Au dat declaraţii de apartenenţă la PSD Claudiu Popescu Cezar de la PDL şi Stănescu Mihai de la PPDD", a afirmat Ţuţuianu.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa are 34 de membri, iar componenţa, după alegerile din 2012, a fost 12 consilieri de la PSD, 14 PDL, 5 PNL şi 3 PPDD, iar preşedinte este social-democratul Adrian Ţuţuianu.

×