x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adversari. Începe războiul PSD-USB

Adversari. Începe războiul PSD-USB

07 Iun 2016   •   17:48
Adversari. Începe războiul PSD-USB

Clasată pe locul al doilea în Bucureşti atât la alegerile pentru primărie, cât şi pentru Consiliul Local, Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) a intrat în război cu PSD. Nicuşor Dan a contestat numărătoarea voturilor şi a anunţat că formaţiunea sa va candida la parlamentare. În replică, Victor Ponta i-a catalogat pe noii adversari drept extremişti.

Dacă exit-poll-urile o dădeau pe candidata USB la Sectorul 1 al Capitalei, Clotilde Armand, drept câştigătoare, duminică seară, numărătoarea parţială anunţată ieri a întos situaţia, aceasta fiind devansată de candidatul PSD Daniel Tudorache. Acesta avea 31,14% din voturi, urmată de Clotilde Armand cu 28,73%. Numărătoarea a fost contestată de liderul USB, Nicuşor Dan, care a remarcat că voturile în plus pentru Tudorache au venit masiv în secţiile de votare în care USB nu a avut observatori. "În sectorul 1 au fost 163 de secţii. Am avut delegaţi în 126 de secţii. În ele Clotilde Armand a câştigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi/secţie pentru noi). Nu am avut delegaţi în 36 de secţii. În acestea PSD a câştigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi/secţie în defavoarea noastră)", a scris Nicuşor Dan, pe Facebook. Acesta a adăugat că analizează posibilitatea de a contesta la Curtea Constituţională faptul că s-a votat într-un singur tur, fiind convins că, dacă ar fi existat un al doilea tur de scrutin, ar fi câştigat primăria. Cu Daniel Tudorache în frunte la Sectorul 1, PSD a sărbătorit ieri faptul că, pentru prima dată, partidul a obţinut atât postul de primar general, cât şi toate posturile primăriilor de sector. Preşedintele Liviu Dragnea a anunţat că PSD va face alianţă cu ALDE şi UNPR, pentru a avea majoritatea în Consiliul Local. De noii adversari de la USB s-a ocupat, însă, fostul lider al PSD, Victor Ponta, care a catalogat formaţiunea drept una extremistă. "Am constatat că USB e o mişcare europeană de extremă stânga. Genul de mişcări care acumulează votul antisistem, dar care, când ajung să guverneze, ori fac ca Tsipras, adică o întoarcere ca la Ploieşti, şi tot ce au zis în campanie nu e adevărat, ori iese un dezastru", a spus Ponta, adăugând că alegătorii lui Nicuşor Dan sunt, probabil, foştii alegători ai lui Dan Diaconescu.

Nicuşor Dan a intrat în colimatorul lui Victor Ponta după ce a anunţat că formaţiunea sa va candida la alegerile parlamentare

 

×