x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce avere mai are familia prezidenţială

Ce avere mai are familia prezidenţială

de Marius Gîrlașiu    |    26 Iun 2017   •   10:00
Ce avere mai are familia prezidenţială
Sursa foto: Adrian Manolache

Preşedintele Klaus Iohannis are mai puţini bani în cont faţă de anul 2016, iar veniturile din chirii ale familiei prezidenţiale s-au redus de trei ori, potrivit celor mai recente declaraţii de avere şi interese publicate în weekend de Administraţia Prezidenţială. Au crescut însă veniturile salariale, după majorările decise în anul 2015 de Guvernul Ponta.

Potrivit declaraţiei de avere, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa Carmen deţin în continuare cinci imobile în Sibiu, după ce casa pierdută definitiv în instanţă (în care funcţiona sediul unei bănci) a fost eliminată din declaraţia de avere încă din anul 2016. Klaus Iohannis mai are un cont bancar în valoare de 221.000 lei, în scădere faţă de declaraţia de avere anterioară, când în acest cont apărea suma de 295.000 lei. Preşedintele a câştigat însă mai mulţi bani din salariu. Anul trecut, şeful statului a încasat din salarii o sumă totală de 196.000 de lei, faţă de 133.879, potrivit declaraţiei anterioare. Iohannis a beneficiat astfel de majorările pentru demnitari decise prin ordonanţă de urgenţă de Guvernul Victor Ponta în vara lui 2015. Şi soţia preşedintelui, Carmen Iohannis, a beneficiat de majorările votate de Parlament pentru profesori, raportând venituri totale de 28.122 lei, faţă de 22.554 în anul anterior.
A făcut şi bani din scris
Familia prezidenţială a pierdut însă la capitolul bani din chirii. În cea mai recentă declaraţie de avere, Iohannis arată că a obţinut 19.017 lei venituri din chirii, de aproape trei ori mai puţini bani decât apăreau în declaraţia de avere anterioară - 59.960. Preşedintele şi-a sporit veniturile şi din vânzarea celor două cărţi scrise. Dacă în declaraţia din 2016 a trecut venituri de peste 82.000 lei, Iohannis a încasat acum din drepturi de autor doar 34.654 lei.
 

×